Economia

Aturada de país

3-O

Seguiment massiu de l’aturada a les empreses gironines

Empreses de tots els sectors secunden la convocatòria, que deixa pràcticament tota la demarcació sense activitat

El seguiment de la jornada d’aturada va ser pràcticament massiu ahir a les empreses gironines. El seguiment, segons dades sindicals, va ser total en l’educació, l’agricultura, les administracions públiques i, en el comerç; l’aturada pràcticament va ser secundada pel 100% dels establiments, tot i que en l’alimentació cadenes alimentàries com ara Mercadona o Caprabo van obrir parcialment. En la sanitat, en general, el seguiment va ser massiu a l’ICS i també en la indústria: a la majoria dels polígons industrials gironins l’aturada va ser molt estesa, i també en importants empreses de la demarcació, com ara Comexi, Indcar, Ayats o Espa, en què com en d’altres, hi va haver un tancament pactat. Altres empreses van fer aturades de diversos minuts i també seguiments superiors al 90%, com ara Soler i Palau o Simon, d’Olot. En d’altres, com ara Torras Papel, a Sant Joan les Fonts, es va aturar durant vuit hores tota la producció.També en el sector de la construcció hi va haver aturades completes a Rubau-Tarrés o a Urbaser, fins i tot destaca el seguiment important en les entitats financeres, que, segons CCOO, van seguir l’aturada en un 60% a les comarques gironines, una dada totalment excepcional.

De fet, Pimec va constatar ahir que pimes i autònoms van fer un ampli seguiment de l’aturada de país sota un clima de concòrdia i entesa entre l’empresa i els treballadors, i destacava que es tractava d’una situació sense precedents pel que fa a la unanimitat i el consens en l’àmbit laboral. En aquest sentit, la FOEG recomanava pactar amb les empreses les aturades i combinar el suport a la mobilització amb la prestació de serveis bàsics dels ciutadans.

Adhesió empresarial

Tot i la immediatesa amb què es va convocar l’aturada de país, coincidint amb la vaga general convocada per alguns sindicats, nombroses organitzacions empresarials gironines van adherir-s’hi ràpidament; va ser el cas de la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, l’Associació Gironina d’Empresàries –que agrupa 150 empreses– o Innovac, el clúster del sector carni porcí, que agrupa 74 empreses i 18 institucions. També el Grup Impuls per Girona –que agrupa les tres cambres de comerç, FOEG, Pimec i el Fòrum Carlemany, va donar suport a l’aturada. També la Fundació Comerç Ciutadà –que integra entre d’altres les organitzacions comercials de Figueres i Olot– havia fet una crida a l’aturada dels comerços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia