Economia

estats units

L’FMI eleva les previsions de creixement global al 3,6% el 2017

El Fons Monetari Internacional (FMI) va millorar ahir les previsions de creixement per a l’economia global fins al 3,6% per a aquest any i fins al 3,7% per al 2018, en tots dos casos en una dècima, gràcies al repunt de l’activitat a Europa i el Japó, el bon ritme dels Estats Units i la fortalesa de la Xina. “L’alça global en l’activitat de l’economia s’està reforçant”, destaca l’informe de capçalera de l’FMI, Perspectives econòmiques mundials, presentat ahir a l’inici de l’assemblea anual de l’organisme i el Banc Mundial, que té lloc aquesta setmana a Washington. Després d’anys de debilitat, les economies avançades comencen a donar bones notícies. L’organisme dirigit per Christine Lagarde va augmentar també les previsions de creixement per a la zona euro al 2,1% aquest any i l’1,9% el 2018, en els dos casos en dues dècimes més respecte al que s’havia calculat fa tres mesos.

Aquesta recuperació es deu a “una acceleració de les exportacions” i “la continuada fortalesa de la demanda interna, amb el suport de l’estímul monetari i reduïts els riscos i la incertesa política”, segons l’FMI, que pel que fa a l’Estat espanyol manté les previsions de creixement en el 3,1% per a aquest any i va elevar en una dècima, fins al 2,5%, les del 2018 respecte als seus càlculs del juliol. Respecte als Estats Units, la principal economia mundial, ara s’espera un creixement del 2,2% per a aquest any i del 2,3% per al vinent, una millora d’una i dues dècimes, respectivament, respecte als càlculs del juliol, impulsat per unes condicions molt favorables i “la forta confiança de consumidors i empreses”. A tot això, s’hi suma l’impuls aportat pel gruix de les economies emergents. En l’informe, l’FMI també destaca la “solidesa” de la Xina, per a la qual estima un creixement del 6,8% el 2017 i del 6,5% el 2018, una dècima de revisió a l’alça; i en el cas de l’Índia l’organisme que presideix Lagarde rebaixa les seves previsions fins al 6,7% per a aquest any i el 7,5% per a l’any vinent, cinc i tres dècimes menys, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA