Economia

Municipal

L’EMU redueix deute i torna a vendre solars

El Comú presenta un pressupost alternatiu a l’Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) de Lleida va aprovar ahir els comptes del 2018 amb la previsió de retallar el deute en 4 milions, que se sumaran als 2,5 amortitzats enguany. Tot i això, l’EMU suporta encara una forta càrrega, ja que encara deu als bancs 61 milions. En el període 2014-18, l’endeutament es reduirà en 10,1 milions, un 14,2% menys. El consell d’administració també va constatar ahir una millora del sector immobiliari que ha permès incrementar aquest 2017 els ingressos en un 19% amb la venda de terrenys. S’ha venut sòl per 1,1 milions i de cara al 2018 s’espera augmentar un 40% aquesta xifra. Els comptes de l’EMU van tirar endavant amb els vots del PSC, Cs i el PP, i el rebuig de la resta.

D’altra banda, el grup del Comú va presentar ahir un pressupost alternatiu al del govern socialista de la Paeria. Uns comptes de 163 milions, per sobre de l’oficial, amb què es vol demostrar “que és possible una altra manera de fer política, més transparent, realista i participativa”, segons el regidor Carlos González. El Comú sumaria en un sol rebut l’IBI i les escombraries, rebaixaria l’IBI a la majoria de contribuents, reduiria més el deute, retallaria partides supèrflues i dedicaria més diners a inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia