Economia

economia

L’Estat veta que el Port de Barcelona faci missions comercials a l’exterior

Reclama a l’Autoritat Portuària de Barcelona que no viatgi demà a una missió amb empresaris a l’Argentina i l’Uruguai per l’aplicació del 155

El Govern espanyol, a través del Ministeri de Foment, ha demanat al Port de Barcelona que deixi de participar en missions comercials a l’exterior davant l’actual situació política i l’aplicació de l’article 155. En concret Foment ha argumentat que el Ministeri d’Exteriors no vol que Catalunya faci cap acte institucional a fora. Segons confirmen fonts del Port de Barcelona aquesta decisió es va comunicar fa una setmana per telèfon i afecta a la missió comercial que comença just demà a l’Argentina i l’Uruguai, i que havia d’estar encapçalada pel president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra.

Cambra de fet havia assumit el protagonisme en solitari per a liderar la missió després de l’empresonament del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ja que la missió comercial l’organitzen conjuntament el Port de Barcelona i la Generalitat. Al viatge hi aniran només els empresaris, entre 20 i 30, si bé algun d’ells va optar per anul·lar la seva participació davant el veto del govern del PP.

Aquest serà el primer any que l’APB no lideri aquesta missió comercial des de que les va idear com a part de la seva internacionalització el 1998. La missió d’enguany es farà durant tota la setmana que ve i està previst que els empresaris tornin divendres 17.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia