Economia

Setge al procés sobiranista

L’Estat veta el Port de Barcelona en una missió a fora

El president de l’APB no pot anar a l’Argentina ni l’Uruguai en un viatge amb empresaris organitzat pel mateix port

Avui una vintena d’empresaris vinculats a l’activitat portuària del Port de Barcelona inicien un viatge d’una setmana que els portarà primer a l’Argentina i després a l’Uruguai. Amb ells havia de viatjar el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, però no ho farà. Fa una setmana el Ministeri d’Exteriors, a través del de Foment, va demanar a Cambra que s’abstingui de participar com a president de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) en cap acte institucional a l’estranger a causa de l’aplicació del 155. Fonts del port confirmen que se’ls va explicar que Exteriors no vol que Catalunya participi en cap acte institucional a l’exterior. Segons expliquen fonts de Puertos del Estado –d’on penja el de Barcelona–, el que es va fer va ser “recomanar” que no es liderés aquesta missió comercial a l’Argentina i l’Uruguai per la situació política a Catalunya.

Des del Port de Barcelona confirmen que aquesta comunicació telefònica es va fer divendres 3, i que aquest dilluns 6 de novembre es va comunicar als participants a la missió. Si bé algun va decidir anul·lar el viatge davant el veto del govern del Partit Popular al Port de Barcelona, la gran majoria va optar per viatjar de totes maneres per tal de no perdre la inversió feta i per no perdre tampoc les visites i reunions programades amb empreses d’allà.

El Port de Barcelona organitza una missió comercial a l’exterior cada any des del 1998. Aquestes missions són, segons explica el mateix Port en la seva darrera memòria, “part essencial” de la seva estratègia d’internacionalització als mercats amb més perspectives de creixement: “Actua com a llançadora per introduir i consolidar la presència de la comunitat portuària i les empreses importadores i exportadores als mercats exteriors clau”, hi afegeix.

Enguany serà el primer cop que no hi pugui anar. En aquest temps, l’APB ha organitzat i liderat missions a països com la Xina, Colòmbia, Brasil, Egipte o el Marroc. En els darrers anys aquestes missions les organitzava en col·laboració amb la Generalitat. De fet, en aquest viatge a l’Argentina i l’Uruguai hi havia d’anar també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, però el seu enviament a presó per part de l’Audiencia Nacional havia deixat Cambra com a màxim responsable institucional de la missió, on hi participen el Col·legi d’Agents de Duanes, l’Associació d’Empreses Estibadores, l’Associació de Consignataris i l’Associació de Transitaris.

LA XIFRA

19
missions comercials
són les que ha organitzat el Port, comptant-hi aquesta, des del 1998.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia