Economia

economia

Les exportacions baten un nou rècord històric al setembre

Les vendes a l’exterior de les empreses catalanes van créixer un 5,7% respecte el 2016, amb un volum de 6.073 milions d’euros

Suposen el 26,1% de les exportacions de l’Estat

Al conjunt dels territoris les vendes a fora creixen un 8,5%

Les exportacions catalanes segueixen marcant rècords. Les xifres publicades aquest matí pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat mostren que les vendes a l’exterior de les empreses catalanes van assolir al mes de setembre un volum rècord de 6.073 milions d’euros, amb un augment interanual del 5,7%. Catalunya no només signa el seu millor setembre de la sèrie històrica sinó que acumula també unes xifres més que positives de gener a setembre, amb un creixement de les exportacions del 8,4%.

Respecte el mes de setembre, la major contribució de les exportacions a Catalunya va venir del sector dels productes químics (el 24,6% del total), seguits de l’automòbil (16,4% del total). Catalunya suposa el 26,1% de les exportacions total de l’Estat. Al conjunt de l’Estat, l’increment de les vendes a fora el mes de setembre va ser del 8,5%, i del 9,1% de gener a setembre.

Pel que fa a les importacions Catalunya va registrar al setembre també un augment, del 4,6%, per sota del 7,4% del conjunt de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia