Economia

ECONOMIA

El Cercle Català de Negocis aconsegueix 1.200 milions d’euros de finançament per a Catalunya

Arriba a un acord amb inversors britànics per crear un fons d’inversió que oferirà finançament a empreses i administracions públiques de Catalunya i Balears

“La creació d’aquest instrument financer demostra la confiança internacional en el potencial econòmic de Catalunya”, explica Albert Pont, president del CCN

El Cercle Català de Negocis (CCN) i diversos inversors privats catalans i britànics han acordat crear de forma conjunta un fons d’inversió, el CCN–Overseas Liberty Fund, amb l’objectiu d’oferir finançament a empreses amb seu social a Catalunya o les Balears.

A més del Cercle Català de Negocis i de diversos inversors catalans, en l’operatiu també hi ha participat el grup britànic Mangla, accionista majoritari del GSX, una empresa especialitzada en la creació i la comercialització de productes financers, sobretot en mercats financers europeus i del sud est asiàtic.

De moment ja s’ha acordat la incorporació d’actius immobiliaris per valor de 345 milions d’euros. No obstant, l’objectiu és arribar a incorporar-hi actius per valor de 855 milions durant el primer trimestre de 2018 (properament s’obrirà una segona ronda de negociacions) fins arribar als 1.200 milions d’euros, una de les inversions més importants que ha rebut de cop el país els darrers anys.

“La creació d’aquest fons d’inversió demostra la confiança internacional en el potencial econòmic de Catalunya”, explica Albert Pont, president del CCN, que obre aquesta via de finançament també a les administracions públiques. “Sí, pot ser una via d’obtenir liquiditat per part d’ajuntaments, per exemple. Els actius de l’administració acostumen a tenir molt valor”.

Diners a partir d’actius

L’objectiu del fons d’inversió CCN-Overseas Liberty Fund és oferir a empreses i particulars la possibilitat de fer líquid, bé sigui una part o bé, la totalitat del seu actiu immobilitzat segons les necessitats de cada un d’ells amb la finalitat d’augmentar el seu actiu circulant.

D’aquesta manera, cada client podrà garantir la disponibilitat de recursos per millorar la gestió de la seva tresoreria o, fins i tot, podrà autofinançar-se i afrontar projectes propis d’inversió sense necessitat de recórrer als mercats bancaris.

Els actius immobiliaris que fins a dia d’avui integren el fons d’inversió CCN-Overseas Liberty Fund són immobles amb activitat econòmica que provenen principalment del sector comercial i industrial. Tanmateix, el Cercle Català de Negocis i Mangla no descarten incorporar-hi actius d’altres sectors immobiliaris com del sector hoteler, entre altres. Fins ara, tots els actius que l’integren generen una rendibilitat mínima del 4,53% i una rendibilitat mitjana neta del 6,57%.

El primer trimestre de 2018

El Cercle Català de Negocis i Mangla preveuen que el fons d’inversió CCN- Overseas Liberty Fund es pugi comercialitzar a partir del primer trimestre de 2018. La seva comercialització es faria exclusivament a través d’operadors britànics i preferentment en els mercats financers de l’entorn de la lliura esterlina.

El Cercle Català de Negocis també ofereix als seus socis de forma exclusiva assessorament gratuït, financer i fiscal, amb la finalitat que les empreses interessades puguin maximitzar els rendiments de cada operació de leaseback i adaptar-les a les seves necessitats.

Les operacions de compra-venda d’immobles poden incorporar la possibilitat que el venedor pugi recuperar l’actiu prèviament incorporat al fons en els terminis i condicions que acordin les parts, una vegada resoltes les seves necessitats de tresoreria o amortitzades les seves inversions. Aquesta modalitat gaudeix d’importants avantatges fiscals que caldrà estudiar en cada cas.

La creació del fons d’inversió CCN - Overseas Liberty Fund és el primer pas d’una aliança estratègica que reuneix diversos agents econòmics privats especialitzats en banca privada i inversions financeres, amb la finalitat de consolidar les relacions comercials, econòmiques i financeres entre Catalunya i el Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia