Economia

ECONOMIA

CCOO i UGT de Catalunya registren la vaga de dues hores del 8 de març

L’aturada es farà d’11:30 a 13:30 hores als torns de matí i de 16:00 a 18:00 hores als torns de tarda, amb algunes excepcions en funció del sector

Foment considera que es tracta d’una mobilització política

Els secretaris generals d’UGT i CCOO de Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament, han formalitzat aquest dimarts la convocatòria de vaga general de dues hores del proper 8 de març, dia de la Dona, per combatre la desigualtat laboral entre homes i dones. Les dues grans centrals sindicals espanyoles ja van registrar aquest dilluns la convocatòria a nivell estatal.

Sota el lema Ens plantem, els sindicats criden a la mobilització contra la “la bretxa salarial, la precarietat laboral i les violències masclistes”, tal com ha explicat Pacheco a l’ACN. De la seva banda, Ros ha assegurat que no només es tracta d’una reivindicació de les dones, sinó que afecta “el conjunt de la nostra societat”.

L’aturada serà de dues hores en cadascun dels torns de treball. Per a les jornades partides i continuades en torn de matí, la vaga es farà des les 11:30 hores a les 13:30 hores; per a les jornades continuades en torn de tarda, la convocatòria començarà a les 16:00 hores i acabarà a les 18:00 hores. A les jornades continuades en torn de nit, la mobilització s’efectuarà durant les dues primeres hores del torn nocturn que s’iniciïn en la jornada del dia 8.

Hi ha algunes excepcions en alguns sectors com el de transports de viatgers, on la vaga es farà en el torn de matí de les 07:00 hores a les 09:00 hores i en el torn de tarda de les 18:30 hores a les 20:30 hores. En el sector sanitari la vaga s’efectuarà de les 8:00 hores a les 10:00 hores; als centres d’ensenyament ordinaris, instituts, universitats i centres d’ensenyament reglat i no reglat, es convoca de les 11:30 hores a les 13:30 hores, a excepció d’aquells centres que només estan oberts a la tarda, on l’aturda serà de les 15:00 hores a 17:00 hores. Al sector del lleure educatiu i sociocultural es farà de les 12:00 hores a les 14:00 hores pel que fa al torn de matí, i de les 18:00 hores a les 20:00 hores al torn de tarda. Les escoles bressol privades s’aturaran a les 15:00 hores fins a les 17:00 hores. A les residències de discapacitats, residències i centres de dia de discapacitats, la vaga serà de les 10:00 hores a les 12:00 hores.

Foment veu una vaga “política”

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha qualificat de “vaga social i política” l’aturada general de dues hores del 8 de març.

El president de la principal patronal catalana s’ha referit aquest dimarts a la convocatòria durant la seva participació en el col·loqui Fòrum Europa Tribuna Catalunya, al qual han assistit, entre d’altres, Javier Pacheco i Camil Ros.

Gay de Montellà ha mostrat contrari a l’aturada perquè, segons ell, no es tracta d’una vaga per raons econòmiques sinó polítiques.

En aquesta línia, s’ha mostrat preocupat pels problemes que pot comportar la mobilització i l’afectació que pot tenir en la mobilitat dels ciutadans durant la jornada.

Si es produïssin problemes d’aquesta índole, Gay de Montellà ha apuntat la possibilitat que es puguin considerar com una “alteració de l’ordre públic”.

Preguntat després pels periodistes, el president de la patronal catalana ha refermat que la vaga del 8 de març és, segons el seu parer, “social i política”, però no econòmica. Al seu parer, la reivindicació del fi de la bretxa salarial entre dones i homes, que ell també denuncia, hauria de prendre altres formes i no una vaga laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci