Economia

municipal

turisme de creuer

Palamós rep els primers 600 creueristes d’un any rècord

Els passatgers del ‘Saga Sapphire’ visiten la població i Platja d’Aro, però també fan excursions a Girona i Figueres

El govern destaca la desestacionalització del port i l’aposta per creueristes d’alt nivell adquisitiu

Els gairebé sis-cents passatgers del vaixell Saga Sapphire, majoritàriament britànics, van obrir ahir la temporada de creuers 2018 al port de Palamós, en què es marcaran nous rècords tant en nombre d’escales (49) i de passatgers (47.500) com de durada, ja que s’allarga des d’ahir, 4 de març, fins al 7 de desembre. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va destacar, però, que més important que la millora quantitativa –perquè la capacitat del port gironí és limitada– és la qualitativa –amb creueristes d’alt poder adquisitiu–, i va subratllar que l’objectiu final és generar el màxim d’activitat econòmica a la destinació turística Girona-Costa Brava. En aquest sentit va anunciar que volen estudiar aquest any l’efecte que hi ha de creueristes que l’any següent al creuer trien com a lloc de vacances la Costa Brava perquè els va agradar en l’escala. Per exemple, ahir alguns dels creueristes del Saga Sapphire –que va estar atracat ahir al port més d’onze hores– van visitar al matí o bé Palamós o bé la botiga al carrer de Platja d’Aro, mentre que a la tarda n’hi va haver que van anar d’excursió a Girona (a visitar la catedral i el call jueu i fer un vermut) i d’altres, al Museu Dalí de Figueres.

Tot l’any i de luxe

Font va remarcar que un dels objectius de Ports de la Generalitat que s’està complint és desestacionalitzar la temporada de creuers, tot i que va dir que encara es podria estirar més: “Si l’any que ve podem començar al febrer, millor que al març, i si l’estirem fins a Nadal, també millor.” Aquest any arribaran gairebé sis-cents turistes de creuer en temporada baixa.

El segon objectiu principal amb què es treballa i en què també s’estan fent avenços importants, segons Font, és aconseguir que els creueristes siguin “prèmium, d’alta capacitat adquisitiva, i facin la màxima despesa”. Aquest any el 49% de les companyies que faran escala a Palamós seran de luxe i prèmium. Font va xifrar entre 120 i 200 euros la despesa mitjana que pot deixar un visitant prèmium als establiments gironins, mentre que la dels creueristes estàndard és del voltant de 60 euros.

Interpel·lat pels periodistes, el president de Ports de la Generalitat va explicar que els diferents ports catalans –a diferència dels aeroports– tenen “complicitats positives” i “són ofertes diferenciades“. De fet, el Saga Sapphire va arribar a Palamós provinent de Barcelona.

LA XIFRA

47.500
creueristes
es preveu que passaran aquest any per Palamós, un 11% més que l’any passat.

LA FRASE

L’objectiu no és tant el rècord de viatgers, sinó que siguin de qualitat i aprofitar els 365 dies de l’any
Ricard Font
president de ports de la generalitat

LA DATA

07.12.18
És el dia
en què es tancarà la temporada de creuers més llarga fins ara del port de Palamós, oberta ahir


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia