Economia

turisme

reconeixements

Turisme de la UdG i la Cuina de Sils, entre els premis G!

Convocats pel Patronat de Turisme, també van guardonar l’hoteler Josep Maria Molist, les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat i la Cuina de Sils, a més d’un treball de recerca en cicloturisme

La Facultat de Turisme de la UdG va ser guardonada ahir amb el XII Premi G! Xiquet Sabater, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, en reconeixement “a l’excel·lent tasca desenvolupada per la institució al llarg dels anys pel que fa a la formació exemplar dels estudiants de turisme, per haver situat la facultat com a referent mundial en aquest àmbit”. Juntament amb la Facultat de Turisme, també van ser guardonats amb els premis honorífics l’empresari hoteler Josep Maria Molist i Codina, les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat i la Cuina de Sils.

En el cas de Josep Maria Molist, el XII Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional li reconeix “la seva vàlua i llarga trajectòria professional en l’àmbit del turisme”, al capdavant d’Evenia Hotels, de Lloret de Mar, “per haver projectat la imatge de la Costa Brava arreu del món”. Molist també és president de la Mesa Empresarial de Turisme.

Les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat –La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000–, Masella i Guils Fontanera van rebre el VI Premi G! especial Jordi Comas i Matamala en reconeixement a “l’excel·lent tasca desenvolupada per aquestes entitats i empreses, al llarg dels anys, pel que fa a la promoció dels esports d’hivern i del Pirineu de Girona arreu del món”.

El III Premi G! especial Juli Soler i Lobo va ser per a la Cuina de Sils en reconeixement “de la seva trajectòria en els darrers 25 anys per haver tingut com a objectiu projectar i difondre la cuina tradicional catalana arreu del món”.

A banda dels honorífics, els premis G! també inclouen la categoria de comunicació turística, en què s’atorguen quatre premis. Així, el periodista britànic Paul Richardson va rebre el premi en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 5.000 euros, per l’article Fork in the Road, publicat al diari Financial Times Weekend, en reconeixement “de la qualitat del text i per la seva contribució a la projecció de l’enogastronomia de la Costa Brava”. En la categoria de mitjans digitals, dotat amb 3.000 euros, va ser reconeguda la periodista portuguesa Carola Faber per la col·lecció d’articles publicats a la revista digital Kulinander.de, en reconeixement també de la qualitat dels continguts, la temàtica i l’audiència assolida. El darrer premi –després que quedés desert el de mitjans audiovisuals– va ser en la categoria de mitjans audiovisuals digitals per al periodista videobloguer Emiliano Bechi Gabrielli, pels vídeos Spain From the Source. Dotat amb 3.000 euros, els vídeos van ser publicats al canal YouTube de Lonely Planet, en reconeixement de la qualitat de la imatge, l’audiència assolida i la difusió.

El VIII Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca, que està dotat amb 6.000 euros, va ser per a la proposta de projecte titulat L’impacte econòmic del cicloturisme de carretera a les comarques de Girona, de María Belén Malina Kohn i Tomàs Rodríguez Aliciardi, que té com a objectiu principal determinar els efectes econòmics de l’oferta ciclista de carretera a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

LA DATA

2005
any
que es van crear els premis G! amb l’objectiu de reconèixer la bona gestió dels empresaris turístics gironins.

LA XIFRA

6.000
euros
és la dotació més alta dels premis i es concedeix al premi de recerca Yvette Barbaza.

LA FRASE

És un sector que requereix renovar-se contínuament i adaptar-se als nous temps
Josep Maria Molist
president del grup hoteler familiar Evenia hotels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia