Economia

El grup Armangué inverteix 2,4 milions als seus centres

L’empresa, dedicada al sector de la ferralla, amplia la capacitat de producció a les naus de Celrà, Valls, Mallorca i Olot per fer front a l’augment de la demanda, sobretot de França i les Balears

El grup Armangué, amb seu a Celrà i dedicat al món de la ferralla, ha invertit més de 2,4 milions d’euros els darrers mesos en l’ampliació dels seus centres de producció a Celrà, Mallorca, Valls i Olot. Les inversions, que responen a la necessitat d’augmentar la producció a causa de la forta demanda, sobretot procedent de l’Estat francès –on exporta el 20% de la seva producció– i de les Illes, també es tradueixen en la creació de 20 nous llocs de treball. Actualment, el Grup Armangué té 110 treballadors repartits entre els diversos centres de treball. L’empresa, que compra entre 5.000 i 6.000 tones mensuals de ferro que després transforma, és el principal distribuïdor a Catalunya de la malla per a paviments que després ven a magatzems distribuïdors.

Segons explica el director general del grup, Arcadi Armangué, l’empresa ha tingut un creixement sostingut els darrers anys, tot i la crisi que va afectar el sector de la construcció i que aquest grup va sortejar gràcies a la diversificació i la seguretat dels seus clients. L’any passat va facturar 45 milions. “Creiem que som millor empresa ara que abans de la crisi, tot i que llavors els marges eren millors”, explica Armangué, que hi afegeix que el procés polític que es viu a Catalunya no els ha afectat com a empresa i que aquest és un bon moment per invertir sobretot en el sector industrial i en el turisme.

El Grup Armangué té com a principals clients magatzems de construcció, magatzems de ferro i redistribuïdors d’armadures d’acer per a formigó estructural –ferralla–. Sobretot treballa a l’Estat i només exporta a França, on fa arribar els seus productes amb tràiler i on darrerament ha ampliat el seu radi d’acció.

1,2 milions a Mallorca

La principal inversió feta pel grup Armangué els darrers mesos ha estat d’1,2 milions d’euros en una nau a Mallorca; a la població de Binissalem. Després de cinc anys d’activitat productiva en un pati sense instal·lacions cobertes, el Grup Armangué ha construït en un solar una nau de 1.550 m² que inclou dos ponts grua, una màquina automàtica d’estreps, i diverses màquines de tall. Actualment hi treballen cinc persones, però està previst que el nombre de treballadors es dupliqui pròximament. Les previsions d’un important creixement constructiu en aquesta illa han portat a l’empresa a apostar per aquesta inversió.

També a Valls, on el Grup Armangué és present des del 2007 i on ara treballen 35 persones, s’hi han invertit 600.000 euros per a l’ampliació d’una tercera nau per a soldadors i estoc de malla i que inclou dos ponts grua. També s’han renovat quatre ponts grua més de les altres naus. Tot plegat permetrà ampliar la producció d’armadures muntades a 300 tones i carregar i descarrega malla amb més facilitat.

Cinc naus a Celrà

A Celrà, on hi ha la seu de l’empresa des del 1991, la inversió ha estat de 400.000 euros per comprar una màquina d’última generació de tall a partir de rotlle, millora de qualitat i de servei. És en aquest municipi gironí on el Grup Armangué ocupa fins a 8.000 metres quadrats al polígon industrial, amb un total de cinc naus. Finalment s’han destinat 200.000 euros a la compra d’una màquina d’estreps automàtica per ampliar la producció a Olot on hi ha 28 treballadors, i des d’on se serveix a Andorra i a tota la demarcació.

LA DATA

1986
any
en què es va fundar l’empresa, a Cruïlles. Cinc anys més tard es va traslladar a Celrà, on ara té cinc naus.

LA FRASE

Som millor empresa ara que abans de la crisi, tot i que llavors els marges eren millors
Arcadi Armangué
director general del grup armangué


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia