Economia

martinez oblanca

Brussel·les portarà els aranzels anunciats pels Estats Units a l’OMC i imposarà mesures de reequilibri

La Comissió Europea (CE) denunciarà els Estats Units davant l’Organització Mundial del Comerç (OMC) pels aranzels a les importacions d’acer i a l’alumini que s’aplicaran a la Unió Europea (UE), a més d’imposar “mesures de reequilibri” per protegir a la seva indústria. “Els Estats Units no ens deixen una altra opció que procedir amb un cas de solució de diferències davant l’OMC i amb la imposició d’aranzels addicionals en una sèrie d’importacions dels EUA”, va anunciar el president de la CE, Jean-Claude Juncker, en un comunicat.

Juncker va agregar que la CE defensarà “els interessos de la Unió complint enterament amb les lleis de comerç internacional”, responent així a la decisió de Washington de suspendre l’exempció als aranzels a la importació d’acer i alumini que havia concedit a la UE, Canadà i Mèxic.

La CE manté que les mesures anunciades per Washington tenen l’objectiu primari de protegir la indústria domèstica nord-americana de la competència exterior, per la qual cosa estan “clarament en contra” de les regles de l’OMC

L’Executiu comunitari aplicarà com a resposta noves tarifes aranzelàries a una sèrie de productes nord-americans per “reequilibrar la situació”, ja que els aranzels nord-americans a l’acer (25 %) i a l’alumini (10 %) afecten un volum d’exportacions europees el valor de les quals ascendia a 6.400 milions d’euros en 2017.

Brussel·les va notificar a l’OMC la llista de productes als quals podria aplicar aranzels el passat 18 de maig, i es reservava el dret a imposar-los o no fins al moment en el qual conegués la decisió nord-americana. Aquestes mesures, dirigides a productes com el blat de moro dolç, l’arròs, els maquillatges o el tabac, no es podran aplicar fins 30 dies després de la notificació, és a dir, a partir del 17 de juny.

El president de l’Executiu comunitari va conèixer la notícia mentre pronunciava un discurs en una conferència sobre el futur de la UE a Brussel·les, des d’on va expressar el seu rebuig a la decisió i va avançar les conseqüències.

“El que ells poden fer, nosaltres també som capaços de fer-ho exactament igual”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia