Economia

opinió

Liderar un creixement sostenible

El filòsof Heràclit pensava que “el fonament de tot està en el canvi incessant”. Aquesta frase, descontextualitzada del segle VI aC i aplicada a la situació actual empresarial, esdevé molt escaient. Ja és dit i sabut que vivim en l’era del canvi, en un entorn que avança vertiginosament, accentuat per un clima que genera mercats cada cop més complexos i exigents. Enfront d’aquest escenari, les companyies es veuen obligades a ser, necessàriament, més competitives i flexibles. La clau d’aquesta competitivitat resideix en el talent; un talent que els líders han de saber retenir i potenciar. Aquest és un repte que sobrepassa i transforma el marc tradicional de les relacions que la companyia manté tant internament com en la interacció amb el seu entorn. En l’actualitat, l’excel·lència empresarial i la qualitat en la gestió han de ser capaces de crear vincles que fomentin ambients de treball amb una major motivació, implicació i compromís per part de les persones i els col·laboradors amb el projecte empresarial. Així mateix, la interacció amb l’entorn ha de continuar avançant en pro d’una major consciència social i respecte mediambiental. La flexibilitat, també com a capacitat d’adequació al canvi (tecnològic, climàtic...), és una resposta que implica alhora un compromís moral en el si de les organitzacions. Les accions d’aquestes han d’anar guiades per una filosofia i una cultura que siguin íntegres i coherents, capaces de construir una trajectòria que es guanyi la legitimació tant del si de la companyia com del seu entorn.

Són alguns dels reptes que la Trobada Empresarial al Pirineu planteja als empresaris. Unes jornades que tenen en compte aquest horitzó al qual les companyies estan arribant –si ja no ho han fet– i el qual requereix d’un lideratge amb visió de futur, amb capacitat de saber readaptar l’estratègia als canvis existents i lleial a uns valors que li permetin comprometre el seu equip. I tot això pel bé d’un model d’empresa i d’economia sostenibles en el temps, mediambientalment i socialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia