Economia

Culmina la reconversió del vell Clíper de Platja d’Aro en apartaments

L’hotel dona pas a 10 habitatges turístics i cinc locals als baixos, però manté la façana

L’edifici de l’antic hotel Clíper ha recuperat l’activitat aquest passat cap de setmana de Sant Joan un cop finalitzades les obres de reforma, que han durat dos anys i l’han reconvertit –d’una banda– en una desena d’apartaments d’ús turístic d’alt nivell, gestionats des del Park Hotel San Jorge, i cinc locals comercials a la planta baixa –un dels quals, més gran, també ocupa part de la primera.

La singularitat de l’operació, però, rau en el fet que amb la reforma s’ha hagut de conservar intacta la façana, un dels elements més coneguts del paisatge urbà de Platja d’Aro, a la intersecció de la carretera de Castell d’Aro i l’eix comercial de les avingudes de s’Agaró i Cavall Bernat. És l’únic immoble protegit patrimonialment pel POUM en tot el nucli litoral del municipi.

Així doncs, la cèlebre façana del Clíper amb la rotonda circular que s’eleva a la cantonada mantindrà el seu ús turístic, encara que les 30 antigues habitacions de l’establiment –un referent en l’eclosió del turisme familiar a la dècada dels seixanta– hagin donat pas als nous apartaments. Gràcies al contracte de gestió i explotació del Clíper, el grup del Park Hotel San Jorge també fa un pas endavant i deixa la porta oberta a noves col·laboracions amb altres establiments del territori, com ja passa amb l’hotel Hostalillo de Tamariu. Seguint la línia d’adaptar-se a les tendències de mercat, el nou Clíper serà “dirigit per un equip jove i molt qualificat”, segons destaca el grup hoteler.

Per trobar els orígens del Clíper cal retrocedir fins a la dècada dels cinquanta, quan el calongí Joan Poch Gay, un viatjant de colònies, va adquirir uns terrenys per construir-hi un hotel. Tot i que les obres es van iniciar a la dècada dels cinquanta, l’hotel Clíper no va obrir les portes fins al 1962. Després de la mort de Poch, l’hotel va quedar en mans de Montserrat Massaguer i més tard un dels seus fills es va fer càrrec de l’establiment. Havent funcionat com a hotel durant més de 50 anys, el vell negoci va tancar les portes el 2015, i al cap d’uns mesos van començar les obres de reconversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia