Economia

El comerç de proximitat de Girona, més a prop de casa

Veïns i visitants podran gaudir d’un servei de repartiment a domicili en bicicleta impulsat per l’Ajuntament de Girona, Càritas i Eina Activa

Tret de sortida a la iniciativa Comerç a domicili, a Girona. Es tracta d’una acció de dinamització comercial impulsada per l’Ajuntament juntament amb Càritas i Eina Activa que té com a objectiu facilitar i fidelitzar les compres de residents i visitants de la ciutat a través del servei a domicili en bicicleta per promocionar el petit comerç. “Amb aquesta eina estem fomentant i protegint els comerços del barri, de proximitat”, assegurava ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va presentar la iniciativa juntament amb la gerent de Càritas Ecosol, Anna Güell, i del gerent d’Eina Activa, Albert Rosa.

La dinàmica de la iniciativa és la següent: el client fa la compra a la botiga i pot demanar que la hi portin a casa omplint un tiquet amb les dades bàsiques (adreça, franja horària i telèfon de contacte). Un cop omplert el tiquet, s’avisa el repartidor i es fa el lliurament de la compra. Pel que fa als turistes, el funcionament és el mateix, però el lliurament de la compra es fa a l’hotel on estigui allotjat. El repartiment d’aquests tiquets es farà mitjançant les associacions de comerciants de la ciutat, que alhora els repartiran als diferents establiments, juntament amb tríptics informatius en diferents idiomes.

Els establiments de la resta de la ciutat que no estiguin associats podran passar a recollir els seus tiquets a l’Oficina de Turisme fins a esgotar existències.

Sostenibilitat i economia solidària

El projecte aconsegueix englobar la dinamització comercial, la sostenibilitat ambiental i la inclusivitat social a la ciutat de Girona, ja que es duu a terme mitjançant empreses d’economia solidària, un fet que impulsa la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social i que afavoreix la seva reinserció dins la societat. Es tracta d’una iniciativa que fa dos anys que està en marxa i que ha aconseguit donar feina a una vintena de persones, segons van assegurar els gerents de Càritas Ecosol i Eina Activa. L’acció de dinamització que es vol impulsar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, es vol arribar als 4.000 comerços que actualment hi ha a la ciutat. “Volem aportar solucions al petit comerç i que pugui donar un servei més interessant i més integral”, hi afegeix l’alcaldessa. “Podem créixer i demostrar que el món social i l’econòmic poden anar plegats”, afirma Albert Rosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia