Economia

El sector hoteler preveu una ocupació d’un 85% a la costa

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona tanca el juliol amb xifres que se situen entre un 60 i un 80% depenent de la zona

Els catalans i els francesos, els principals turistes

L’ocupació hotelera al litoral gironí durant el mes de juliol s’ha situat entre un 70 i un 80%, segons el balanç fet per la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona. A l’Alt Empordà l’ocupació ha estat d’un 68%; a la zona de la Costa Brava Centre, d’un 76%, i a la Costa Brava Sud, d’un 80%. Pel que fa a la ciutat de Girona i rodalia, l’ocupació ha estat d’un 74%; a l’interior de la Selva, d’un 62%, i a la Garrotxa, d’un 56%. Al Ripollès l’ocupació ha estat d’un 60% i a la Cerdanya, d’un 56%.

La federació ha manifestat que, igual que les previsions del juliol, les de l’agost són lleugerament inferiors a les de l’estiu de l’any passat, una davallada que el sector atribueix a l’estabilització de les destinacions competidores de l’arc mediterrani, com ara Turquia i Tunísia, i a les ofertes de preus que països competidors com ara Croàcia fan per atraure turistes. “Els establiments hotelers, principalment del litoral gironí, han arribat a aquestes xifres d’ocupació a causa de les ofertes de preus que han hagut de fer”, argumenta el sector.

De cara a l’agost, el sector apunta que, com és habitual, l’ocupació la primera quinzena del mes serà més alta que la segona. Així, es preveu que a l’Alt Empordà oscil·li entre un 75 i un 80%, i que a la resta del litoral gironí se situï entre un 80 i un 85%. A les comarques de muntanya també es preveu un increment: de fins a un 70% al Ripollès i d’un 75% a la Cerdanya. A la segona quinzena podria baixar un 5% a tota la demarcació, tot i caldrà veure com afecten les reserves d’última hora.

Els visitants que pernocten a les comarques gironines són majoritàriament parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de franceses. Seguidament, i per ordre, se situen els turistes de la resta de l’Estat, britànics, russos, belgues, alemanys i holandesos. Els turistes russos es concentren als municipis de Lloret de Mar i Blanes.

La mitjana d’estada és diferent al litoral que a l’interior. A les zones costaneres la mitjana és d’entre 4 i 5 dies, mentre que a la ciutat de Girona i a les zones d’interior i muntanya és d’entre 2 i 3 dies.

Un 60% dels empresaris enquestats afirmen que al llarg d’aquest any han invertit en el manteniment i reforma dels seus establiments. Les reformes més comunes han estat la remodelació de les habitacions i el restaurant, instal·lacions diverses, pintura, banys i ascensors. La federació està formada per onze associacions comarcals i locals.

LES XIFRES

74
per cent
d’ocupació s’ha registrat a la ciutat de Girona al mes de juliol. A l’agost es preveu que s’incrementi.
5
dies
d’estada es poden arribar a fer la zona costanera, mentre que a l’interior s’escurcen fins als 3 dies.
60
per cent
dels empresaris enquestats afirmen que han invertit en el manteniment i la reforma de les instal·lacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia