Economia

Guardons 2018 de la DO Empordà per a Figueres i Vins Grau

El Consell de la DO reconeix la feina de l’Ajuntament i de l’empresa de Palafrugell per promoure els vins empordanesos

L’Ajuntament de Figueres i l’empresa Vins i Licors Grau són els guardonats de la quarta edició dels premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or, que concedeix el Consell Regulador de la DO Empordà a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció dels vins empordanesos. En el cas de Figueres és la primera vegada que el Bacus Emporità es lliura a una institució, i la DO destaca “el notable esforç de la ciutat en la difusió dels vins de la DO Empordà”, a través d’iniciatives com ara la Mostra del Vi de l’Empordà (que té lloc aquest cap de setmana), la inclusió de les activitats enoturístiques en el pla de desenvolupament turístic de la ciutat, i l’aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà.

Vins i Licors Grau, de Palafrugell, s’endú el guardó Lledoner d’Or 2018 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà. El Consell de la DO subratlla que durant els seus 40 anys de vida l’empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat, donant visibilitat a molts dels vins i dels viticultors empordanesos. L’empresa, que ofereix 12.000 referències de vins i licors de tot el món, té més de tres mil clients, una plantilla de 50 persones i ven uns dotze milions d’ampolles.

Els guardons es van entregar ahir en el marc de la festa de benvinguda a la Mostra del Vi de l’Empordà. Al lliurament, que va tenir lloc a la Casa Empordà de Figueres, hi van assistir cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb la mostra i el món del vi, a banda de nombroses personalitats, com ara el delegat del govern a Girona, Pere Vila, o el director de l’Incavi, Salvador Puig.

Primeres activitats de la mostra avui a la Rambla

Des d’avui a partir de les sis de la tarda i fins diumenge la Rambla de Figueres es tornarà a convertir en l’epicentre de l’actualitat vitivinícola de l’Empordà. La inauguració oficial serà demà a les set de la tarda, amb un pregó a càrrec del periodista i escriptor Jair Domínguez. A banda de l’espai de degustació, que reunirà 26 expositors (amb tiquet degustació de 10 euros, que inclou sis tiquets de tast i copa), la programació inclou més de quaranta activitats relacionades amb l’enologia –exposicions, tallers, tastets guiats–, però també activitats més lúdiques com ara pintura amb vi o propostes per als més petits. L’agrupació Comerç Figueres també hi participa amb un concurs d’aparadors i diverses promocions. Es preveu vendre més de 7.000 tiquets i atraure més de 10.000 visitants durant els quatre dies de la mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona