Economia

El viver d’empreses de Banyoles abaixa preus

El Niu del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, obert fa set anys, no ha aconseguit mai la plena ocupació

El centre d’iniciatives empresarials del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, El Niu, ha rebaixat el preu que paguen els seus usuaris: en lloc d’haver de fer front una quota que es va incrementant a mesura que s’hi estan, fins a un màxim de 120 euros, ara pagaran sempre la tarifa de sortida, de 50 euros mensuals. El temps d’estada màxim en aquest viver d’empreses continua sent de tres anys.

El president de l’ens comarcal, Jordi Xargay, ha justificat el canvi sobretot amb el fet que d’aquesta manera se simplifica la feina de gestió administrativa d’El Niu, però també perquè així es dona un cop de mà a l’economia dels usuaris. Situat al complex de Can Puig de la Bellacasa –seu del consell–, El Niu té capacitat per a dotze persones. Solen utilitzar-lo gent que comença en el camp de consultoria, noves tecnologies o el màrqueting, per exemple. Mai s’ha ocupat del tot. Ara mateix, en el web d’El Niu hi consten set empresaris. “Vam passar una temporada molt fluixa, i darrerament s’ha recuperat una mica”, afirma Xargay.

El Niu es va estrenar el 2011, substituint el viver d’empreses que el Consell havia tingut al centre de Banyoles. A diferència d’aquest tipus d’equipaments tradicionals, en aquest els usuaris no tenen un despatx privat sinó que estan en una sola sala. Per entrar i sortir, disposen de la seva pròpia targeta d’accés, i així no calen empleats. Tant els ordinadors com els telèfons els posen els mateixos usuaris. Tenen a la seva disposició uns armaris i les taules estan equipades amb connexió a internet. Se’ls facilita informació sobre el món comercial i empresarial de la comarca, les línies d’ajuda i de subvenció a emprenedors que donen les diferents administracions i, si convé, poden rebre assessorament gràcies a un conveni signat amb la SECOT.

La construcció i posada en marxa d’El Niu va costar uns 470.000 euros. A més de donar aixopluc a petits empresaris i comerciants, en aquesta seu s’hi organitzen activitats relacionades amb el món laboral i l’emprenedoria, com ara cursos formatius.

LA XIFRA

12
places
té de capacitat aquest equipament, però mai s’ha arribat a aquest nombre d’usuaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia