Economia

Una trentena de formatgers competiran a la Fira de Lladó

El Concurs de Formatgers Artesans se celebrarà el 16 de setembre amb la XXIII edició de la fira

Una trentena de formatgers artesans d’arreu de Catalunya competiran el diumenge 16 de setembre en el concurs de formatges Lladó 2018. El concurs es desenvoluparà de les nou a les dotze del matí, i un jurat format per quinze membres destacats representant els sectors de la gastronomia, l’enologia i els maridatges, l’agricultura i la comunicació faran la degustació i deliberaran al llarg del matí per escollir els guanyadors de les quatre categories en presència: vaca, ovella, durs de cabra i cabres de consistències toves i àcides. Els objectius del concurs són col·laborar a potenciar tot l’entorn del sector formatger català, i consolidar la Fira de Lladó –que enguany arriba a la XXIII edició– com un dels principals esdeveniments de referència del país en aquest camp. Alhora la fira és l’oportunitat per al públic assistent de comprar el formatges premiats directament al seu productor.

Tastets per 8 euros

A banda dels estands dels formatgers, la fira es complementa amb una vintena de parades d’artesans de productes alimentaris i amb el patrocini del Celler Espelt Viticultors i la cervesa artesana La Rufa. Seguint en la línia de les edicions anteriors, el tiquet de degustació per als visitants es posarà a la venda per 8 euros i inclou quatre degustacions de formatges –en un plat de ceràmica de la fira– i una degustació de vi o cervesa. En les edicions anteriors es van fer prop de dues mil degustacions. Durant tot el dia al poble es realitzaran activitats paral·leles i mostres d’artistes i creadors residents al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia