Economia

Serra sosté que tenien el vistiplau del Banc d’Espanya

L’expresident de Catalunya Caixa declara al tribunal que els augments de sou de dos directius l’any 2010 eren coneguts i complien “rigorosament” la normativa europea

El fiscal li ho nega

L’expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra va assegurar ahir que el Banc d’Espanya estava al corrent dels salaris abonats a l’antiga cúpula de l’entitat i hi va afegir que ni el supervisor bancari ni el mateix FROB van posar objeccions als augments salarials aprovats el 2010, quan l’entitat va rebre la primera injecció de 1.250 milions d’euros públics.

L’exvicepresident del govern del PSOE va afegir que el Banc d’Espanya tenia coneixement de tot el que succeïa a l’entitat, durant la seva declaració davant l’Audiència de Barcelona, que el jutja pels sobresous abonats a la cúpula. El fiscal Fernando Maldonado li ho va negar i va assegurar que els responsables del banc “se’n van assabentar sis mesos després per la premsa”. El fiscal i la CUP demanen per a Serra quatre anys de presó, en haver aprovat, juntament amb els 40 membres del consell d’administració processats, un augment del salari del llavors director Adolf Todó, del 35% al 50%, i de l’exconseller delegat Jaume Massana, del 35% al 45%, en dos cops, al gener i a l’octubre, quan la situació de l’entitat “ja era crítica” i abans que es fusionessin Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona.

Serra es va mostrar “convençut” que el Banc d’Espanya, i fins i tot la Generalitat, coneixien els increments salarials, i va defensar que aquestes remuneracions s’ajustaven “a la mitjana” del sector bancari, i que complien “rigorosament” la norma europea. Per justificar els augments retributius concedits a Todó i Massana, Serra va argumentar que, quan els va fitxar el 2008 per “canviar el rumb” de Caixa Catalunya, van pactar actualitzar el sou, i ho havien de complir “perquè la seva labor va ser ingent”. Serra, que va presidir l’entitat del 2005 al 2010, va assegurar que amb la injecció del FROB “esperava que remuntarien, com tothom, però a finals del 2011 els preus immobiliaris van caure a la meitat.” El judici es reprèn el 16 d’octubre amb la declaració de Todó.

LA FRASE

Tothom, fins i tot el Ministeri d’Economia, pensàvem que el 2010 la situació remuntaria. Però el 2011, cau
Però
Narcís Serra
expresident de catalunya caixa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia