Economia

Reclamen millores de connectivitat en el territori

Les noves tecnologies centren la jornada sobre turisme i societat de la Fundació Jordi Comas Matamala

No s’entén el turisme actualment sense internet. La Fundació Jordi Comas Matamala va organitzar ahir al CaixaForum de Girona una jornada sobre turisme i societat centrada en l’impacte de les noves tecnologies.

En la taula rodona sobre la influència de les noves tecnologies en les destinacions turístiques, al final de la seva intervenció, l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, va recordar les mancances de connectivitat al territori. “El wifi a l’hotel és bàsic, però el turista ha de poder tenir, no ja 3G o 4G, simplement cobertura.” Puga va reclamar que es desplegui “un pla territorial de telecomunicacions valent” i va recordar que si les operadores no hi veuen rendibilitat cal una actuació de “la Generalitat i no deixar-ho en mans dels ajuntaments”. També va explicar l’experiència digital del municipi per promoure’s com a destinació turística amb l’objectiu de “trencar l’estacionalitat” i “l’oferta de sol i platja”. En aquest sentit, les noves tecnologies han estat determinats. I va assenyalar que han contribuït a canviar la diferència de concepte del turista: “Ens han obligat a veure’l com un prescriptor i resident.”

El president de Costa Brava Verd Hotels, Jordi Mias, va explicar el cas de l’hotel Carlemany, amb eines a Google que milloren la gestió del negoci: “Al final venem habitacions i el més interessant és saber per què hi ha gent que ha visitat el web, quantes nits, quins dies, amb quins dispositius, des d’on...”

Esther Torrent, la vicepresidenta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA), va recordar els canvis que hi ha hagut en aquests 20 anys. Torrent va detallar els avantatges de les noves tecnologies, com ara la transparència i l’escurçament dels processos de treball. Torrent va reclamar també un registre censat del sector per posar fi a l’intrusisme que dona mala imatge al sector.

LA FRASE

El wifi a l’hotel és bàsic, però el turista ha de tenir cobertura; hi ha mancances alarmants al territori
Víctor Puga
ALCALDE DE L’ESCALA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia