Economia

Les vendes de cotxes van caure un 2,8% el 2018

Seat es consolida com la marca líder en vendes a l’Estat espanyol

A les demarcacions catalanes van créixer les matriculacions de particulars i van caure les d’empreses

Les vendes de cotxes van caure a Catalunya durant l’any 2018 un 2,8% sobretot pel descens registrat a la demarcació de Barcelona, on es fan la majoria de les transaccions i on les matriculacions van caure un 5,2%. Segons dades facilitades per les empreses fabricants, concessionaris i venedors, aplegats a les patronals Anfac, Ganvam i Faconauto, durant l’any passat es van vendre a Catalunya un total de 185.105 unitats. Les vendes van caure sobretot al desembre, mes en què totes les comunitats autònomes han registrat descensos en les vendes de turismes i tot terrenys, amb una baixada d’un 15% a Catalunya (13.584).

Per Noemí Navas, directora de comunicació d’Anfac, “la caiguda de les matriculacions del desembre, tan excepcional per a un tancament de l’any, només pot explicar-se des de l’òptica de la debilitat de la demanda, si es té en compte, a més, la caiguda en el canal de particulars”.

Amb tot, a la demarcació de Barcelona, per exemple, on es fan la majoria de vendes de Catalunya, les matriculacions de vehicles van caure durant l’any sobretot en el canal d’empreses i professionals, en què es va registrar un descens de les vendes d’un 14,58% (50.070 unitats), mentre que en el mercat de particulars van augmentar un 3,21% (83.363 unitats).

Girona segueix Barcelona amb més matriculacions (17.369); Tarragona és la tercera (17.064) i Lleida, la darrera (8.076).

Seat, la número 1

Seat ha estat la marca més venuda a l’Estat durant l’exercici i el Seat León, el model més matriculat, segons les dades oficials. La casa catalana ha venut 107.328 unitats (un 13,6% més en taxa interanual), i la segona en la classificació, Volkswagen, ha matriculat 102.954 vehicles (un 14,9% més). Seat arriba al lideratge en vendes del 2018 després d’haver estat la marca més venuda del mes en cinc ocasions al llarg de l’any, mentre que Volkswagen n’ha acumulat tres.

A Seat i Volkswagen els segueixen Peugeot, Renault, Opel, Toyota, Citroën, Kia, Hyundai i Ford.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia