Economia

Ferran Adrià concreta el seu retorn a la cala Montjoi de Roses

ElBulli1846 arrencarà de portes endins al setembre, i el juny del 2020 estarà enllestida la part expositiva

La convocatòria d’investigadors que hi treballaran es farà al Madrid Fusión

“No anem amb presses i, com que es tracta d’un projecte privat, tenim la llibertat d’adaptar-nos i de preparar-ho bé”, adverteix Ferran Adrià. Amb tot, avança que a finals de mes, en el marc del congrés gastronòmic Madrid Fusión (del 28 al 30 de gener), es farà la primera convocatòria dels investigadors que treballaran a elBulli1846. En total, seran tres convocatòries, per escollir una vintena de persones, professionals de diverses disciplines. “Vint és un màxim; ha de ser un equip petit. Si no saps com es diu cadascuna de les persones amb qui treballes, malament”, diu Adrià.

Els passos següents que preveu són que al setembre s’obrin les portes de les instal·lacions de la cala Montjoi per a aquest equip. Serà una obertura, però, de portes endins. I quan li pregunten si això significa que per ara l’espai no s’obrirà al públic, respon que, de fet, obert al públic no ho estarà mai en el sentit literal, ja que el nou complex de cala Montjoi és concebut com un lloc privat, de recerca i investigació (més enllà que s’hi puguin plantejar visites concertades per a grups específics o escoles). “A partir del mes de gener de l’any que ve, accelerarem la instal·lació de la part expositiva, que voldríem que estigués enllestida el juny del 2020”, concreta Adrià.

Pel que fa a l’estat de les obres en curs als edificis que envolten l’antic millor restaurant del món, el xef calcula que falten dues o tres setmanes perquè es retirin les màquines més vistoses d’aquell entorn i es puguin dedicar a l’equipament interior.

En la campanya comunicativa del congrés gastronòmic que se celebrarà a finals de mes a la capital de l’Estat, hi apareix una imatge del que va ser el millor cuiner del món i aquesta frase: “Ferran Adrià torna a l’escenari de Reale Seguros Madrid Fusión per desvelar els detalls sobre elBulli1846, el projecte definitiu de cala Montjoi.” El xef avança que s’hi podrien veure imatges de la zona filmades amb un dron. Vuit anys després del tancament del restaurant, Adrià i la cala rosinca continuen centrant l’atenció del món de l’alta gastronomia.

LA FRASE

Al setembre obrirem les portes internament, i la part expositiva hauria d’estar a punt el juny del 2020
Ferran Adrià
xef i Promotor d’elbulli1846

LA DATA

30.07.11
Tanca El Bulli,
i Adrià anuncia un nou centre d’investigació sobre el procés creatiu a partir de l’alta gastronomia.

Tornar a fer que la cala rosinca sigui un referent

L’estiu del 2011 es tancava la primera part de la història d’El Bulli, una etapa que havia deixat el llistó molt alt, amb un restaurant que va revalidar fins a cinc vegades el títol de millor restaurant del món. Ferran Adrià tancava les portes de l’establiment quan estava a dalt de tot d’aquella aventura i anunciava que ho feia per preparar un nou salt endavant. Fins i tot s’assenyalava el 2014 com la data de reobertura. L’expectació era alta –massa, potser– i les coses es van torçar. La ubicació de cala Montjoi, al perímetre del Parc Natural del Cap de Creus i un projecte massa ambiciós van convertir el millor xef del món en un promotor urbanístic blanc de les crítiques. Des de llavors s’han succeït com a mínim quatre projectes, que han anat modificant el concepte associat a elBulli 1846 i n’han endarrerit la realització. No serà ni un nou restaurant ni un museu d’El Bulli, ha anat avisant Adrià. ElBulli1846 vol ser un centre d’investigació i innovació, per entendre què és un procés creatiu a partir de l’experiència de l’alta gastronomia. Hi treballaran creatius de primer nivell, d’àmbits diversos (cuiners, arquitectes, científics i artistes). Tot plegat, amb voluntat divulgativa i una part expositiva als espais exteriors. La nova fita que assenyala el promotor d’aquest complex és per al 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona