Economia

Els preus van pujar un 1,4% durant el 2018

L’IPC anual és a Catalunya dues dècimes superior a l’índex espanyol

L’índex de preus al consum (IPC) va tancar el 2018 amb un increment d’un 1,4% a Catalunya, segons dades publicades ahir per l’Institut espanyol d’Estadística (INE). A Espanya, l’IPC va tancar l’any en l’1,2% interanual, després de moderar-se en més d’un punt en els últims dos mesos de l’any (des del 2,3% del mes d’octubre).

Els preus al desembre es van situar a Catalunya 3 dècimes per sota del novembre i l’oci i la cultura són l’epígraf que més es va incrementar durant el mes, del 2%, malgrat que finalment la variació anual en aquest tipus de productes de consum hagi estat del -0,2%. També durant el desembre els preus dels transports es van reduir un -2,9% però la taxa anual ha quedat fixada en el 0,3%.

Amb tot, l’apartat en què més van pujar els preus durant el 2018 va ser el de l’habitatge, amb un increment del 3,1%; seguit del de comunicacions, un 2,1%, i d’hotels, cafès i restaurants, que ho va fer un 2%. Els preus dels aliments i de les begudes no alcohòliques van pujar un 1,6%, mentre que els de begudes alcohòliques i tabac es van incrementar un 1,4%. També van augmentar els preus de vestit i calçat (1,1%); medicina (1%), ensenyament (1%); i el parament (0,8%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia