Economia

Economia

Marxa Gallina Blanca

Els sindicats volen evitar la destrucció de llocs de treball i avui es tornaran a reunir amb la direcció

Proposen que es recol·loqui la plantilla o que la producció es traslladi a Rubí

Els treballadors tenen “voluntat constructiva” per reduir l’impacte social

Objectiu: salvar els llocs de treball. La multinacional Agrolimen (GB Foods), famosa per les seves sopes i caldos Gallina Blanca. entre altres productes de gran consum, va anunciar al desembre el trasllat de la planta de Sant Joan Despí al municipi de Ballobar, a Osca, i la necessitat de prescindir de la setantena de treballadors arran del tancament de la planta i el trasllat de la producció a Aragó. En aquell moment, la companyia, propietat de la família Carulla, va al·ludir a una futura requalificació dels terrenys industrials, segons van explicar fonts sindicals. Però de la voluntat de l’empresa de canviar els usos dels terrenys on està implantada a l’Ajuntament de Sant Joan Despí no en tenen coneixement, segons fonts municipals, tot i que els representants dels treballadors sospiten que la companyia ho voldrà sol·licitar un cop hagi tancat el tema laboral. “Al poble es diuen moltes coses, s’especula amb la situació, però la realitat és que ni ha entrat cap petició a l’ajuntament ni el ple ha debatut res respecte a això”, expliquen fonts del consistori local.

“La plantilla ha assumit amb molta preocupació i una incertesa evident l’impacte en les seves vides personals i en les seves carreres professionals de la decisió imminent i unilateral de l’empresa de tancar la factoria i el procés productiu, que tindria un efecte devastador i inviable”, diu Josep Maria Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf. L’objectiu del sindicat és defensar aferrissadament els llocs de treball, una setantena actualment, 42 dels quals són contractes directes de l’empresa (tres dels quals són executius) i la resta, d’empreses externes. “L’edat de la plantilla no és excessivament alta, tot i que sí que és cert que hi ha una dotzena de treballadors que potser es podrien prejubilar”, reconeix Romero.

El sindicat el que demana és que es recol·loqui els treballadors a les diferents plantes que té la companyia arreu de Catalunya i evitar que se’ls obligui a treballar en una planta que és a més de dues hores de camí en cotxe. “Però de moment ha estat la nostra declaració d’intencions perquè no hi ha hagut ni tan sols negociacions prèvies”, segons Romero. El comitè d’empresa té previst reunir-se avui per primer cop amb representants del grup català i escoltar quines són les seves propostes. Amb tot, ha instat la comissió de Treball del Parlament a aprovar una resolució a favor del manteniment de la producció i dels llocs de treball i en contra del procés de deslocalització.

“Els treballadors de Gallina Blanca de Sant Joan Despí encetem un període de negociacions amb voluntat constructiva per arribar a acords que minimitzin efectes socials i per garantir la cohesió social”, expliquen, tot i que no descarten mobilitzacions en defensa de l’ocupació. “Preveiem el manteniment del projecte industrial a Sant Joan Despí, recol·locacions a altres empreses del grup properes geogràficament amb garantia de les actuals condicions laborals, oferta de nous llocs de treball o el disseny d’accions, programes i projectes que puguin ajudar a millorar la situació en què es trobin famílies per cercar alternatives laborals.”

Ahir mateix, líders històrics de CCOO al Baix Llobregat, com ara Francesc Castellana i Aurora Huerga, van participat en la concentració de protesta diària de la plantilla. Segons el sindicat, el conflicte es troba “estancat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia