Economia

L’ampliació a Vilatenim de la zona turística, desencallada

El regidor Toro ha negociat un acord amb Comerç Figueres que espera que es pugui concretar d’aquí a pocs dies

Confia a tramitar la sol·licitud amb la Generalitat aviat i fer-la efectiva a l’estiu

La sol·licitud d’ampliació de la cobertura com a zona turística del sector de Vilatenim a Figueres es formalitzarà davant del Departament de Comerç de la Generalitat en les pròximes setmanes, segons va admetre ahir el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de la ciutat, Manuel Toro. El primer tinent d’alcalde, que ocupa el càrrec des de principis del mes de desembre a causa de l’ampliació del govern liderat per l’alcalde Jordi Masquef, ha treballat durant les darreres setmanes en l’entesa amb Comerç Figueres.

La tramitació s’havia anat completant des del març passat, quan van començar els tràmits i es va fer l’anunci de la petició. Només faltava, com admet el regidor Manuel Toro, l’informe de l’agrupació de comerciants. “Tot just incorporar-me al govern, vaig parlar amb Comerç Figueres i em van assegurar que ens entregarien aquest informe properament”, va manifestar ahir Toro, que va admetre que esperava tenir-lo d’aquí a pocs dies: “Confio a tenir-lo la setmana que ve per enviar-lo a la Generalitat i que el departament decideixi.” Toro, que ja havia tramitat la declaració com a zona turística del nucli antic concedida el 2012, creu que, un cop entregada la sol·licitud, hauria de ser qüestió d’un parell de mesos.

La voluntat del govern de Figueres és que la declaració de zona turística per al comerç estigui ja ampliada de cara a la temporada d’estiu. Amb aquesta entesa, que Toro no va voler concretar gaire fins a tenir l’informe de Comerç Figueres redactat i signat, no es preveu una simple obertura de la zona considerada municipi turístic, sinó més aviat “una integració”. Es tractaria de fer accions conjuntes de tal manera que aquestes persones que ara passen per Figueres, però no s’hi aturen perquè està tancat el cap de setmana, puguin fer-ho. “Volem aprofitar aquesta allau de persones que passen de llarg i fer que s’aturin al municipi.”

“Per aquest eix passen centenars de milers de persones i ara l’aprofitament en benefici de la ciutat és nul. Pocs quilòmetres més enllà, a Castelló, a Roses i a Empuriabrava, és obert i aquestes persones ho aprofiten. Cal donar-los una alternativa amb accions internes per evitar la fuga i convertir aquesta gent en clients del comerç de Figueres en general”, descriu Toro.

Des de l’any 2012

Figueres té un nucli declarat zona turística per al comerç des de l’1 de juliol del 2012. Els establiments ubicats a la zona autoritzada poden obrir també els diumenges i festius des del diumenge de Rams fins al 31 de desembre, en horari que va de les set del matí a les deu del vespre. No poden obrir ni l’1 de gener ni tampoc el dia de Nadal. La delimitació actual de la zona considerada comercialment turística va des de la plaça de l’Escorxador fins a la pujada del Castell (hi estan inclosos també els carrers Pep Ventura i Álvarez de Castro, que hi desemboquen) i també des del carrer Muralla fins al carrer Col·legi.

LA DATA

01.07.12
Figueres
ja té un nucli declarat zona turística per al comerç des de l’estiu de l’any 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona