Economia

A Olot es van obrir 105 negocis nous durant el 2018

I es van concedir 98 llicències d’ampliació i reforma

L’Ajuntament inicia un estudi d’hàbits de consum

A Olot, s’han tramitat durant el 2018 un total de 203 llicències per obertura de nous establiments, ampliacions i traspassos, segons les dades que ha fet públiques el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Durant l’any passat, van iniciar la seva activitat 105 negocis nous, una mitjana de dos establiments cada setmana. La resta de llicències han estat per ampliacions o modificacions d’activitats i traspassos. També hi ha hagut 28 expedients de tancament.

Els comerços d’alimentació –fruites, carnisseries, supermercats...– i els serveis de salut –fisioterapeutes, centres de teràpies...– són els que han tingut més activitat, amb un 13% del total d’establiments. El segueixen els equipaments per a la llar amb un 11%. La resta de sectors se situa per sota del 10%, des d’equipament personal –roba, sabateries, joieries, perfumeries...–, bellesa i estètica, administratius, establiments de restauració, centres docents, automoció, i d’altres, com ara telefonia, establiments de turisme, fotografia.

El perfil majoritari del promotor d’un negoci a Olot és el d’una persona emprenedora, en règim autònom, que ha treballat anteriorment en altres sectors i que decideix obrir el seu propi negoci.

La tramitació per a llicències d’activitats ha evolucionat positivament en els últims dos anys, i destaca el nombre de traspassos, que ha passat de 54 a 79, sobretot a causa de persones que han buscat un relleu a causa de la seva jubilació.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Olot, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants, ha iniciat un estudi que, a més de la percepció dels consumidors sobre el comerç local, també vol conèixer els seus costums i preferències de compra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia