Economia

La pagesia es mobilitza a tot el país per exigir ajuts

Reclamen al futur govern espanyol una millor distribució de les ajudes europees

Les seves demandes suposarien 300 milions d’euros anuals

Unió de Pagesos es va mobilitzar ahir amb tractorades a Lleida, Girona, Tarragona, Manresa i Tortosa, que van finalitzar davant de diferents delegacions estatals d’aquestes ciutats, per exigir al govern espanyol mesures “urgents” per a la pagesia professional, que suposen uns 300 milions d’euros anuals per a Catalunya, segons calcula el sindicat. La pagesia reclama, entre altres punts, una aplicació “justa” de la política agrària comuna (PAC) a l’Estat i un repartiment “just i equitatiu” del valor afegit a la cadena alimentària per equiparar les rendes dels pagesos amb les de la resta de ciutadans. Les protestes es van fer conjuntament amb d’altres d’arreu de l’Estat convocades per la resta d’organitzacions que integren la Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders.

Per això, Unió de Pagesos exigeix al govern espanyol que surti elegit l’abril, i també als diferents grups polítics, la modificació “urgent” de les normes i la legislació per aconseguir l’establiment, com a agricultor actiu, en l’aplicació de la PAC actual a l’Estat espanyol, a aquell que obté almenys un 25% dels ingressos totals de les activitats agràries, i una franquícia de 1.250 euros anuals per no excloure els sectors socials del món rural.

Pel que fa a la comercialització, el sindicat exigeix una regulació “específica” de venda a pèrdues en la cadena alimentària que incorpori, a més del preu de compra dels productes i serveis, els costos directes i indirectes de cada esglaó de la mateixa cadena. Així, l’establiment de la consideració de posició de domini en la cadena alimentària hauria de fixar-se en una quota del 8% del mercat. Entre altres mesures, UP també demana un gasoil professional agrícola, ramader i forestal de 0,021 euros per litre d’impost especial d’hidrocarburs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia