Economia

La platja però també la neu, destins de Setmana Santa

El bon temps omplirà la costa, però la baixada de temperatures de les últimes setmanes permetrà fer l’última esquiada

Els viatges més demanats són per visitar en pocs dies ciutats europees

Els catalans miren les previsions meteorològiques per assegurar-se que el temps no els espatllarà les vacances de Setmana Santa. I les previsions són que, en principi, farà sol i les temperatures no seran fredes, cosa que vol dir que els milers de persones que han reservat en hotels, allotjaments de turisme rural i càmpings a la costa ho tindran rodó. La costa catalana de punta a punta i d’altres de la Península, especialment l’andalusa, les illes Balears i Canàries són els destins preferits pels catalans, segons explica Martí Sarrate, el president de l’Associació Empresarial d’Agències de Viatges (Acave). Ho confirmen les dades de l’aeroport del Prat, que mostren que els aeroports de Palma i Eivissa (i Madrid) encapçalen la llista de destinacions estatals amb més volum de passatgers aquests dies.

Segons l’Acave, els enamorats de l’esquí han fet moltes reserves per aprofitar l’última oportunitat de trepitjar neu. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida confirma que el descens de temperatures els darrers dies i l’arribada de precipitacions en forma de neu a diferents indrets del Pirineu de Lleida han reactivitat la temporada d’esquí en aquest tram final. Boí Taüll, per exemple, mantindrà oberts el 100% dels remuntadors i els esquiadors podran gaudir dels 45 quilòmetres de pistes disponibles.

Des de les comarques de Lleida les previsions d’ocupació turística oscil·len entre el 80 i el 95% del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, segons el tipus d’allotjament, i es podria arribar a la plena ocupació del divendres al diumenge. A les cases de turisme rural, es preveu una ocupació d’entre el 90 i el 95% els dies festius, arribant també a la plena ocupació de Divendres Sant a diumenge de Pasqua. Pel que fa als càmpings, la previsió és de plena ocupació a les places de bungalous des del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua i d’un 60% els altres dies de la setmana.

Descobrint ciutats

Com passa totes les setmanes santes, molta gent aprofitarà aquest pont llarg per anar a conèixer una ciutat europea o espanyola. Viatges a París, Londres, Praga i Berlín de tres o quatre dies són els més sol·licitats. París, per exemple, és un destí que permet fer una visita a Eurodisney, un pla familiar de força èxit els darrers anys. I, pel que fa als viatges a ciutats de l’Estat, les més demanades són Madrid i les ciutats del País Basc, especialment Bilbao i Sant Sebastià. “Madrid agrada molt. A l’hora de viatjar, els catalans no barregen conceptes”, assegura Martí Sarrate, d’Acave, que confirma que les visites a la capital de l’Estat pugen. També manté que, aquest any, la reserva de viatges ha augmentat un 10% respecte de les reserves de l’any passat.

En l’àmbit internacional, aquelles persones que s’han pogut guardar uns dies de festa i fer ara unes vacances més llargues han triat Nova York (el destí estrella dels últims anys), Tailàndia, el Japó (un país cada cop més demanat) i “safaris a l’Àfrica”. Segons les dades facilitades per l’aeroport del Prat, els aeroports fora de l’Estat on arribaran més turistes procedents de Barcelona són, a Europa, els de Londres-Gatwick, Roma-Fiumicino i Amsterdam-Schipol i, en altres continents, el Tel Aviv-Ben Gurion International, Argel-Houari Boumedien i el Doha-Hamad Internationa, és a dir Israel i Qatar, dos destins que pugen com l’escuma en les preferències dels catalans.

LA XIFRA

10
per cent
han augmentat les reserves de viatges per a aquesta Setmana Santa, segons dades de l’Acave.

LA FRASE

Quan es tracta de viatjar, els catalans no barregen conceptes i visiten molt Madrid
Martí Sarrate
el president d’ACAVE, Asociació empresarial d’Agècies de Viatge

Visites guiades als equipaments patrimonials

Els equipaments patrimonials organitzen visites guiades i teatralitzades, tallers familiars i espectacles. Entre d’altres, ho fan el castell de Cardona i el castell monestir d’Escornalbou.

Renfe posa un 11% més de trens de llarga distància

Renfe ofereix 516.000 places durant la Setmana Santa en serveis de TAV i llarga distància a Catalunya. Entre el 12 i el 22 d’abril, els viatgers disposaran de més de 52.000 places addicionals, un 11 % més.

Més de dos milions de seients a l’aeroport

L’aeroport del Prat superarà els dos milions de seients programats. Hi ha una oferta de 10.830 vols amb un total de 2.006.649 seients. El dia de major afluència serà el 22, amb 198.000 seients.

Comencen les representacions de la Passió

Ja han començat les representacions de la Passió a Cervera (lapassiodecervera.com), Llinars (www.teatreauditorillinars.cat), Esparreguera ( [email protected]) i Olesa ( [email protected]).

Els hotels de Barcelona, plens al 85%

La previsió d’ocupació del 18 al 21 d’abril és del 85% als hotels de Barcelona. Aquesta previsió és igual que la de la Setmana Santa del 2017 i superior a la de l’any passat, que va ser del 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida