Economia

El temps insegur fa repartir el turisme

Sense triomfalismes a la platja, la muntanya o Girona ciutat, el balanç situa les ocupacions per Setmana Santa entre uns acceptables 70 i 80%, tret de la Cerdanya

Les zones de costa i muntanya han assolit ocupacions d’entre el 70% i el 80% per Setmana Santa tot i el temps insegur arreu de la demarcació. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d’estacions, tot i que d’altres com Masella allargaran fins l’1 de maig. A la Costa Brava, visitants i segons residents han mantingut els plans, i tot i que no hi ha hagut anul·lacions d’última hora, sí que s’han trobat a faltar algunes reserves més que són habituals in extremis si la previsió acompanya. Malgrat això, el fenomen de l’ocupació dels equips i seguidors del torneig futbolístic MIC torna a ser un aliat per fer pujar els percentatges al litoral.

La portaveu de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Marina Figueres, explicava en declaracions a l’ACN que les previsions s’han complert entre un 70% i un 80% a les zones costaneres, com per exemple a la Costa Brava centre. Pel que fa a les zones interiors, al Ripollès i a la Garrotxa, l’ocupació s’ha situat entre un 70% i un 75%; a Girona ciutat, d’un 80%, i a la Cerdanya s’ha situat en un 50% per l’efecte que ha tingut que la Setmana Santa caigués tan tard en el calendari.

Segons Figueres, el mal temps no ha afectat negativament l’ocupació turística a la costa perquè les reserves ja estaven fetes amb antelació i no eren d’última hora. A la muntanya, les estacions han pogut obrir gràcies a les nevades dels últims dies, tot i que algunes amb l’horari escurçat respecte a l’hivern.

Més dies de neu

És el cas de Vallter2000, que aquests dies ha obert les portes abans al matí per aprofitar el bon estat de la neu a primera hora del matí i ha tancat cap al migdia. El seu director, Enric Serra, comentava que els millors dies van ser dijous i divendres, mentre que dissabte i diumenge va ser més “fluix” per la boira i la neu. Tot i així, el director de l’estació ha assegurat que estan “contents” per haver pogut allargar la temporada fins a aquest Dilluns de Pasqua perquè normalment “a partir del 10 d’abril costa més”.

En canvi, a Masella, la temporada s’allargarà fins a l’1 de maig, de manera que l’estació haurà estat oberta en total durant sis mesos i un dia. La directora comercial de l’estació, Maite Martí, feia ahir un “balanç positiu” dels dies de Setmana Santa i indicava que amb les nevades d’aquest darrer cap de setmana s’han acumulat fins a 30 centímetres de neu nova.

A més, Martí destacava que tot i haver entrat en competència amb el turisme interior i de costa per les dates de la Setmana Santa d’aquest any, han notat que visitants que inicialment potser tenien pensat anar a la costa finalment han optat per pujar a muntanya.

LES XIFRES

75
per cent
ha estat l’ocupació mitjana a la Costa Brava, Girona i l’interior, un balanç repartit tot i el temps insegur.
50
per cent,
només, s’ha assolit a la Cerdanya per l’efecte que la Setmana Santa tardana frena l’alta muntanya.

L’alerta pel temporal a la Costa Brava es manté avui

A falta de sol, al litoral, els visitants a la Costa Brava s’han centrat en les compres, l’hostaleria i la contemplació d’una mar embravida, per l’onatge d’un temporal que va anar creixent fins a l’alerta màxima d’ahir a les costes de l’Alt i el Baix Empordà, amb limitació d’accés als punts de màxim risc. L’avís del Servei Meteorològic per onades a les dues comarques es manté fins avui al migdia, quan el temporal anirà remetent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona