Economia

Pimec confia que la fi del judici resolgui discrepàncies

Espera que la sentència permeti retornar la solució del conflicte al pla polític

González recorda a la ministra Maroto que tot plegat és el reflex d’un fracàs

La patronal lliura els seus premis

El president de Pimec, Josep González, espera que la sentència del judici de l’1-O tingui “només la voluntat de solucionar discrepàncies” i permeti tornar “a allò que mai s’hauria d’haver perdut”, és a dir, a “buscar solucions per la via política i no per les vies judicials”. El president de Pimec va fer aquestes declaracions durant la 32a edició dels premis Pimes, dilluns a la nit, durant un discurs en què també va afirmar que les causes judicials contra líders independentistes no són altra cosa que “el reflex d’un fracàs polític”.

González s’adreçava directament a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, present en l’acte, junt amb altres autoritats, com ara el president de la Generalitat, Quim Torra; el del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident Pere Aragonès i els consellers Jordi Puigneró, Àngels Chacón, Chakir el Homrani i Miquel Buch, així com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el seu primer acte públic després de la presa de possessió. El president de la patronal de la petita i mitjana empresa va expressar, entre els aplaudiments dels empresaris que assistien a la cerimònia, la “preocupació” de la patronal per “les tensions polítiques” que es viuen a l’Estat i “la proximitat” de la sentència.

Adreçant-se a Torra, González el va comminar a establir un diàleg entre els executius català i espanyol: “Esperem que sàpiguen construir veritables ponts de diàleg i tinguin la temprança per arribar a acords”, va subratllar. El líder de Pimec va instar tant Torra com el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, a no deixar-se “influir per amenaces i desitjos irresponsables” que, segons el president de Pimec, se senten “en excés sobre Catalunya” i va fer una crida al “diàleg constructiu”, adreçant-se a la ministra Maroto en castellà.

Bo i recordant els mals averanys sobre l’economia catalana que alguns empresaris van expressar durant la reunió del Cercle d’Economia a Sitges, González es va negar a compartir-los. En tot cas, va dir, “caldria esmentar els greuges externs que fa anys que ens afecten, d’infraestructures viàries i ferroviàries, de costos energètics diferents per territoris”.

Pel que fa als guardons, en van rebre l’empresa de Barberà del Vallès Kivnon Logística, Ceras Roura, de Figueres, i Santea Products, que elabora productes sense gluten ecològics a Llinars del Vallès. El premi Pimec Jove va ser per a l’empresa barcelonina de disseny i desenvolupament de productes per a aplicacions industrials GPA Innova.

LA FRASE

Caldria esmentar els greuges externs que ens afecten, com ara les infraestructures o els costos energètics
Josep González
president de la patronal de la petita i mitjana empresa, pimec

Torra demana lleialtat

El president de la Generalitat, Quim Torra, va aprofitar l’audiència per demanar als empresaris de Pimec que estiguin “sempre al costat dels drets humans, dels drets civils, dels drets polítics i naturalment del dret a l’autodeterminació de Catalunya”. “Ho volem tot”, va dir Torra, que es va declarar “al costat” dels empresaris i que va afirmar que voldrien tenir més competències per poder respondre a les seves demandes, com ara regular el preu de l’electricitat, gestionar ports i aeroports o impulsar el corredor mediterrani. En tot cas, Torra es va declarar persuadit que l’economia catalana “va bé” i Catalunya és un “país que està en marxa, viu i reactivat” i que cal transmetre un missatge de confiança als ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA