Economia

Foment s’entrevistarà amb sindicats i la CNMC per denunciar la campanya de l’ANC pel “Consum Estratègic”

Sánchez-Llibre reclama al president Torra que respecti “la legalitat” per facilitar el retorn de les empreses i emplaça a no generar “debats estèrils”

El president de Foment del Treball i vicepresident de la CEOE, Josep Sánchez Llibre, ha anunciat aquest dimecres una ofensiva de la seva entitat contra la campanya de l’ANC pel “Consum Estratègic” que anima les empreses a inscriure’s en un registre de companyies “deslligades de les pressions de l’Estat”. En un esmorzar informatiu a Madrid, Sánchez-Llibre ha avançat que Foment del Treball adoptarà “mesures en defensa de tots els industrials que operen a Catalunya” perquè “els més perjudicats són les empreses, els treballadors de les empreses i els consumidors”. En aquest sentit ha anunciat que acordarà “entrevistes amb les diverses organitzacions de consumidors de Catalunya”, amb “els sindicats que han de defensar els interessos dels treballadors”, i també amb la CNMC així com l’Autoritat Catalana de la Competència. “No permetrem aquest tipus d’actuacions a Catalunya”, ha sentenciat a un esmorzar informatiu a Madrid amb presència de tres ministres.

Sánchez Llibre ha estat contundent a l’hora de denunciar el que considera un “boicot” per part de l’ANC “ a determinades empreses catalanes”. Aquesta, ha dit, és una campanya “irracional” perquè “és una barbaritat barrejar la política amb el consum”. Ha anunciat una “defensa total” de les empreses que venen els seus productes a Catalunya.

Al mateix esmorzat ha emplaçat el president de la Generalitat, Joaquim Torra, a “deixar clar” el “respecte a la legalitat” per part del Govern per facilitar el retorn de les empreses que van marxar fruit de la declaració fallida d’independència. També ha demanat que en aquesta pròxima legislatura no es generin nous “debats i pugnes estèrils” que “no condueixen enlloc”.

Pel que fa a la victòria de l’independentisme a les eleccions de la Cambra de Comerç, ha afirmat que ara cal “deixar actuar” la nova direcció, amb qui espera teixir “complicitats”. “Han guanyat amb una majoria important”, ha dit, i toca “mà estesa” per trobar “espais de diàleg i de consens”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia