Economia

Trump reactiva la guerra comercial amb la Xina amb l’amenaça de nous aranzels

Els Estats Units aplicaran un aranzel addicional del 10% a les exportacions xineses a partir de l’1 de setembre

La guerra comercial dels Estats Units amb la Xina ha recobrat una nova intensitat després que el president estatunidenc, Donald Trump, amenacés aquest dijous amb la imposició de nous aranzels per a cobrir la totalitat de les importacions del gegant asiàtic al país.

L’amenaça suposa la imposició a partir de l’1 de setembre d’aranzels del 10% a productes d’exportació xinesos valorats en 300.000 milions de dòlars que encara no estan gravats amb tarifes addicionals, la qual cosa afegeix pressió sobre els equips negociadors, que hauran de tornar a reunir-se a Washington al començament del pròxim mes.

L’anunci dels nous aranzels, aquest dijous, ha suposat una sorpresa, ja que a penes un dia abans el Govern de Trump s’havia mostrat satisfet amb l’avanç de l’última ronda de negociacions que es van dur a terme aquesta setmana en Shanghái. “Crèiem que teníem un acord amb la Xina fa tres mesos, però desgraciadament Xina ha decidit renegociar l’acord abans de la signatura”, va assegurar Trump en un missatge en el seu compte de Twitter.

El president nord-americà va afegir que encara que les converses prosseguiran, el seu Govern començarà l’1 de setembre a imposar “un petit aranzel” addicional del 10% sobre les exportacions xineses que encara estan lliures de nous aranzels.

Trump va recordar que anteriorment ja havia gravat amb un aranzel addicional del 25% les exportacions xineses per valor de 250.000 milions de dòlars.

Els mercats financers de Wall Street han reaccionat amb fortes caigudes que de manera general avui han contagiat a les borses de la resta del món.

Amb la seva guerra comercial, Trump s’ha fixat la meta d’equilibrar l’intercanvi comercial entre els dos països, àmpliament favorable a la Xina, però fins ara i malgrat la imposició d’aranzels, ha tingut poc o nul resultat.

La disputa entre les dues majors economies mundials té conseqüències a tot el món, i en les seves últimes previsions de creixement global presentades la passada el Fons Monetari Internacional (FMI) va rebaixar les seves projeccions d’expansió global al 3,2% aquest any, una dècima menys que a l’abril, com a conseqüència a les “tensions comercials” entre Washington i Pequín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona