Economia

Luz Martín Manjón

Responsable de producte digital de BBVA

“Creem experiències basades en les necessitats dels clients”

‘Programa tu cuenta’ és el nou servei digital que BBVA ofereix als seus clients a través de l’app. Permet personalitzar i accionar sis regles per automatitzar tasques de la gestió de les seves finances personals

Què és ‘Programa tu cuenta’ i quins avantatges aporta al client?

És una nova funcionalitat dins de l’app que ajuda els clients a gestionar el seu dia a dia, automatitzant certes accions mitjançant regles senzilles. Tenim ja interioritzades moltes automatitzacions que ens faciliten la vida. Amb els nostres comptes podem fer el mateix. Amb les regles que hem posat hem intentat cobrir dues grans necessitats que ens han traslladat els propis clients: gestionar fàcilment els saldos dels comptes per evitar ensurts i haver de passar diners d’uns comptes a altres, i accionar l’estalvi de manera fàcil i sense esforç.

Per què aquestes regles i no altres?

Hem començat per regles que ja eren conegudes pels clients, les de gestió de saldos ja s’utilitzaven en oficines i tenien bona acceptació, i les d’estalvi són formes senzilles i habituals d’estalvi que d’alguna manera hem digitalitzat. La regla de “saldo mínim” permet al client fixar una quantitat mínima de saldo que vol tenir en el seu compte, de manera que quan el saldo baixi d’aquesta quantitat, el que falti es traspassa des d’un segon compte. A aquesta se suma la regla de “saldo màxim”: amb ella el client pot marcar una quantitat màxima de saldo que vol tenir al seu compte, i quan es sobrepassi aquesta quantitat els diners sobrants es traspassen a un segon compte.

També hi ha regles d’estalvi?

Sí, hi ha un tipus de clients als quals els agrada “preestalviar” i apartar una certa quantitat segons vagin cobrant. Per a ells posem a la seva disposició la regla de l’“estalvi de nòmina”. No obstant això, hi ha clients que prefereixen tenir tots els seus diners disponibles per a les despeses i, a final de mes, guardar el que resta. Per a ells tenim la regla d’“estalvi final de mes”. Per als que prefereixen estalviar controlant les seves despeses tenim la regla d’“estalvi de pressupostos”, mitjançant la qual els diners que no s’hagin gastat d’un pressupost en una categoria de despesa es passa a un altre compte d’estalvi. I finalment, per als que prefereixen guardar “els canvis”, tenim la regla de l’“arrodoniment de targeta”, que permet establir un arrodoniment en les compres amb targeta de dèbit i guardar en un altre compte els cèntims que sobren.

Han fet proves amb clients?

Sí. Hem realitzat test amb clients abans d’obrir l’eina. El feedback sempre ha estat molt bo, de fet ens demanen més regles i ens aporten idees. Fins ara tenim un total de 14.500 regles actives. Del total, 4.500 són d’arrodoniment i 3.300 d’estalvi de nòmina, i 1.500, d’estalvi a final de mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona