Economia

Ryanair tancarà la base de Girona a principis d’any

La mesura, que es farà efectiva el proper 8 de gener, podria afectar 164 llocs de treball

La companyia irlandesa es compromet a “minimitzar” els acomiadaments

L’aerolínia de baix cost Ryanair marxarà finalment de l’aeroport de Girona. Segons els sindicats, la decisió pot deixar sense feina 164 treballadors –entre tripulants de cabina i pilots– amb base a Vilobí d’Onyar.

La companyia ha confirmat aquest divendres en un comunicat intern l’obertura d’un procés d’acomiadament col·lectiu i el tancament de les bases de Girona, Las Palmas, Tenerife Sud i Lanzarote, que es farà efectiu el proper 8 de gener.

Segons el sindicat USO, la mesura podria afectar un total de 512 llocs de treball –entre tripulants de cabina i pilots– a l’Estat: 164 a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.

La responsable de recursos humans de la companyia irlandesa, Lisa McCormach, assegura en la seva circular que Ryanair farà “tot el possible per minimitzar la pèrdua de llocs de treball”.

En aquest sentit, explica que en els pròxims quinze dies s’obrirà una comissió negociadora amb els sindicats per afrontar el procés d’acomiadaments.

La companyia justifica la mesura sobretot per l’endarreriment en el lliurament d’un nou model d’avions. A això s’hi afegeix, detalla McCormach, la caiguda d’un 41% dels beneficis durant el primer trimestre i l’augment de costos estructurals, com el preu del combustible o els salaris de la plantilla.

En canvi, des d’USO afirmen que “els tancaments i acomiadaments no es justifiquen i Ryanair haurà de donar explicacions a les autoritats laborals espanyoles”.

El sindicat ha denunciat que l’empresa ha comunicat la decisió a la plantilla sense avisar i a través d’un correu electrònic.

“Mentre estàvem reunits amb la direcció de l’aerolínia per intentar acordar els serveis mínims per a les 10 jornades de vaga convocades al setembre, els responsables de Recursos Humans de Ryanair, Crewlink i Workforce enviaven a la plantilla els correus electrònics on anunciaven el tancament de les bases”, ha lamentat Jairo Gonzalo, secretari d’Organització d’USO Ryanair.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia