Economia

Gelats del Territori inclou productes gironins

Són gelats artesans amb productes com ara els jaumets de Sant Hilari, la mel de Tossa i les prunes de l ’Alt Empordà

Mel de Tossa de Mar, jaumets i ratafia de Sant Hilari i prunes de Sant Joan de l’Alt Empordà són alguns dels productes que formen part dels gelats elaborats pel mediàtic cuiner Marc Ribas. Aquesta nova línia de gelats, que porta el nom de Gelats del Territori, està començant a arribar a la gran distribució.

Inicialment, es van fer 1.500 unitats de les sis varietats de gelats que s’han elaborat fins ara i que ja es feien pràcticament sota demanda. Però ara, per la gran sol·licitud que hi ha hagut, la producció ha crescut fins a les 8.000 unitats.

Gelats del Territori es fan a partir de productes locals i de quilòmetre zero de “cinc territoris catalans”. A més dels productes gironins, també hi ha poma de muntanya i gingebre del Solsonès, maduixes i escumós del Maresme i sorbet de taronja amb xocolata de les Terres de l’Ebre.

Ribas assegura que la idea de fer els gelats va sortir a partir d’una visita que va fer al Museu de la Cuina de la Costa Catalana, a Tossa, que està gestionat per l’historiador de la gastronomia Jordi Tresserres. Es va posar en contacte amb Tresseres i Maria Àngels Pujals, regidora de Tossa, i junts van parlar de fer un producte gastronòmic de Tossa.

Però treballar per fer només un gelats era complicat, segons diu Ribas, i va decidir ampliar el catàleg. “Aquest és un projecte que neix per arrelar-se al territori. Volem conèixer la història del territori que compartim, les persones que treballen i cuiden la terra i els projectes que s’hi desenvolupen. Pretenem posar en un pot de vidre una mica de cadascun d’aquests ingredients”, diu. “Sempre mantindrem una proposta de sis gelats que s’aniran movent pel territori i canviant amb l’estacionalitat dels ingredients”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA