Economia

La comissió d’Afers Econòmics i Financers de l’Eurocambra valida Lagarde com a candidata a presidir el BCE

La francesa s’haurà de sotmetre al vot del ple de l’Eurocambra, que no serà vinculant

Els caps d’Estat i de govern hauran de ratificar-la en el càrrec a la cimera d’octubre perquè assumeixi el mandat l’1 de novembre

La comissió d’Afers Econòmics i Financers del Parlament Europeu (PE) ha donat el seu vistiplau a Christine Lagarde com a nova presidenta del Banc Central Europeu (BCE) amb una àmplia majoria.

Després d’una sessió de control aquest dimecres al matí, els eurodiputats membres del comitè han decidit per 37 vots a favor, 11 en contra i 4 abstencions validar la seva candidatura. Ara, la francesa s’haurà de sotmetre al vot del ple de l’Eurocambra, si bé aquest no és vinculant per confirmar-la en el càrrec.

Els caps d’estat i de govern, que van acordar a principis de juny la nova cúpula de la UE amb Lagarde al BCE, l’hauran de ratificar a la cimera d’octubre després d’haver consultat amb la cambra europea per tal que assumeixi el mandat l’1 de novembre.

Compromisos de Lagarde

La fins ara directora general del Fons Monetari Internacional s’ha compromès aquest dimecres a mantenir les polítiques d’estímul de la institució promogudes per Mario Draghi, encara president del BCE, i ha obert la porta també a revisar el marc monetari en un context de debilitat econòmica i d’inflació “persistentment” baixa.

En una compareixença a la comissió d’Afers Econòmics de l’Eurocambra, Lagarde ha dit que cal “agilitat” al BCE i obrir un debat global, amb altres bancs centrals, sobre si el “marc monetari és prou robust per fer front als reptes del futur”.

En aquest sentit, ha avançat que seria “apropiat” que el mandat del BCE de mantenir la inflació “per sota però propera al 2%” pogués incloure també l’opció d’assolir-lo “per dalt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia