Economia

éKratos presenta una plataforma de vot electrònic

La firma éKratos, radicada a l’Institut d’Informàtica i Aplicacions de la Universitat de Girona, ha dissenyat una plataforma de vot electròic on line que permet fer, sense que sigui necessari el desplaçament, processos electorals des de tota mena de dispositius que es connectin a Internet, com ara telèfons mòbils, tauletes tàctils o ordinadors.

El propòsit d’èKratos és facilitar la participació dels ciutadans en la presa de decisions, tan públiques com privades, tot respectant la traçabilitat, seguretat i privacitat. Per assolir aquests objectius, l’empresa ha desenvolupat un sistema immune a les errades, d’encriptació dura i registre distribuït al núvol. La plataforma va servir una única urna electrònica, on es fa tot el recompte, automàticament i instantàniament, en cloure el procés.

La tecnologia d’èKratos també garanteix la seguretat en la identificació del participant, la no duplicitat i el secret de vot en col·lectius de qualsevol àmbit i grandària, des de clubs esportius a associacions de veïns o col·legis, tot esperonant l’increment de participació.

Basada en la tecnologia blockchain, aquesta tecnologia ha desenvolupat els sistemes més avançats de seguretat digital, encriptació de dades i anonimat dels votants. Els resultats que ofereix l’eina informàtica poden ser auditats i certificats per entitats independents.

La primera versió de la plataforma éKratos ha estat utilitzada amb èxit en diversos ajuntaments, col·legis professionals i partits polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia