Economia

Els sindicats denuncien que Ryanair aplica uns “serveis mínims del 100%” en la primera jornada de vaga de pilots

SEPLA assegura que l’aerolínia força els treballadors a anar a la feina i vulnera els seus drets

Hi ha previstes més aturades pel 20, 22, 27 i 29 de setembre

El sindicat de pilots SEPLA ha denunciat aquest dijous que Ryanair aplica uns “serveis mínims del 100%” en la primera jornada de vaga, i que això “viola el dret constitucional” a fer aturades. Segons SEPLA, l’aerolínia ha enviat cartes als pilots declarant “tots els vols com a serveis mínims i forçant-los a anar a treballar”. La d’aquest dijous és la primera jornada de vaga de pilots de Ryanair, que també tenen previstes aturades pel 20, 22, 27 i 29 de setembre. Els sindicats denuncien que l’actitud de la companyia “incompleix” l’ordre de serveis mínims decretada per Foment, que ja consideraven de per sí “abusius”.

Aquests serveis mínims eren del 100% en els vols amb sortida o anada a les illes, del 60% quan l’alternativa de transport supera les cinc hores, i del 35% pels que tenen alternativa per sota de les cinc hores.

En un comunicat, el sindicat de pilots ha instat a les autoritats a “reaccionar davant dels constants incompliments de Ryanair dels drets constitucionals dels ciutadans”. Segons afirmen, l’aerolínia irlandesa ha convertit Espanya en un “feu, i se’n riu de les institucions i dels ciutadans amb els diners públics que segueix rebent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia