Economia

La planta d’Alstom de Santa Perpètua fabricarà 42 nous trens per al Metro de Barcelona

TMB i l’empresa francesa han firmat el contracte per un import de més de 260 milions d’euros

Alstom Espanya fabricarà 42 trens nous per a la xarxa de metro de Barcelona a la planta de Santa Perpètua de Mogoda.

L’empresa francesa i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han firmat el contracte valorat en més de 260 milions d’euros per al disseny, la fabricació i la posada en marxa dels nous metros que circularan per les línies 1 i 3 del suburbà barceloní.

Els nous trens substituiran els més antics que actualment hi operen i estaran preparats per circular sense conductor per línies automàtiques. El model escollit és el ‘Metropolis’ i Alstom té la voluntat d’afegir-hi nous elements estètics que reflecteixin la identitat de la ciutat, com ara grafismes a les portes que recordin l’Eixample.

El model ‘Metropolis’ d’Alstom ha estat utilitzat per 25 ciutats del món des del 1998 i, en aquest cas, farà una picada d’ullet a la capital catalana introduint nous grafismes que homenatgen l’urbanisme del Pla Cerdà, a l’Eixample. L’empresa ja ha estat l’encarregada anteriorment de dissenyar els trens sense conductors de la línia 9 del metro de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia