Economia

Cellnex adquireix la divisió de telecomunicacions d’Arqiva

La companyia amplia capital per valor de 2.500 milions d’euros

Cellnex ha comprat la divisió de telecomunicacions d’Arqiva per 2.000 milions de lliures esterlines, segons ha informat la companyia. L’acord suposa l’adquisició de gairebé 7.400 emplaçaments de propietat i els drets de comercialització d’uns 900 més repartits per tot el territori britànic. La previsió és que el negoci i els actius objecte d’aquesta transacció generin un Ebitda ajustat al voltant de 170 milions de lliures el 2020. La seva comptabilització en els comptes de Cellnex es farà des del moment del tancament de l’operació, prevista per al segon semestre del 2020. A més, la companyia portarà a terme una ampliació de capital per valor de 2.500 milions d’euros que servirà per finançar aquesta operació, entre d’altres.

Un cop finalitzada l’operació, Cellnex es convertirà en el principal operador independent d’infraestructures de telecomunicacions inalàmbriques al Regne Unit. L’acord inclou també concessions d’us del mobiliari urbà per al desplegament d’infraestructura de telecomunicacions en 14 districtes de Londres, clau per a l’expansió en el marc del desplegament del 5G.

D’altra banda, Cellnex Telecom ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l’acord del Consell d’Administració per portar a terme una ampliació de capital amb drets de subscripció preferent per un import de 2.500 milions d’euros. El president de Cellnex, Franco Bernabè, ha destacat el suport del Consell a una “estratègia de creixement sostingut que, en poc més de quatre anys des de la sortida a borsa, ha portat a la companyia a estendre les seves operacions en set països d’Europa, més que doblar les seves principals magnituds i ocupar una posició de clar lideratge europeu entre els operadors d’infraestructures de telecomunicacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia