Economia

Catalunya capta un 14% de l’ocupació del sector solar fotovoltaic

Actualment, l’oferta no aconsegueix satisfer la demanda de professionals

Catalunya, amb un 14%, és la segona comunitat autònoma de l’Estat on més demanda hi ha de professionals vinculats al sector solar fotovoltaic, enginyers i instal·ladors, segons dades de SotySolar.

Per damunt de Catalunya se situaria Madrid (18%), i per sota el País Valencià (13%), Múrcia (13%) i Andalusia (13%). A tot l’Estat, l’ocupació en el sector fotovoltaic va augmentar un 20% l’any 2018. Segons SotySolar, els llocs de treball que es creen en aquest sector d’activitat són de qualitat, per a contractes fixos i a temps complet, amb un salari mitjà que ronda els 25.000 euros anuals. Tanmateix, a Catalunya, així com a altres comunitats, la demanda de professionals qualificats excedeix d’escreix l’oferta disponible. El sector demanda especialment professionals que, a més de tenir competències tècniques especialitzades en instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, tinguin la certificació d’instal·ladors autoritzats en Baixa Tensió en Corrent Altern i comptar amb una assegurança de responsabilitat civil. A més, han de disposar de formació en PRL (Prevenció de Riscos Laborals).

A més a més, aquest sector professional està vivin una fuga de talent, fins al punt que en el sector d’energia solar fotovoltaica, exportador net, han estat els professionals d’enginyeries i instal·ladors els que més han contribuït a aquest superàvit, ja que suposen un 52% de l’impacte total del mercat fotovoltaic.

Segons dades de l’associació sectorial UNEF, el 2018 el sector solar fotovoltaic va tenir una contribució del 0,22% al PIB espanyol, 5.000 milions d’euros, un 19% més respecte de l’any anterior. El nombre total de llocs de treball generats pel sector va augmentar un 19%, arribant als 29.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia