Economia

El preu de l’assegurança del cotxe bat rècords durant l’any 2019

SubtítolDurant els mesos de juliol, agost i setembre, la prima mitjana va costar 683,67 euros, el preu més car dels darrers cinc anys

L’assegurança del cotxe va registrar un nou rècord durant el trimestre estival, el que comprèn els mesos de juliol, agost i setembre, amb una prima mitjana de 683,67 euros, el que suposa el preu més car dels darrers cinc anys, i un augment del 0,97% respecte del trimestre anterior, que ja va suposar un rècord dins del període 2015-2019.

Segons les dades recollides per la web d’estalvi kelisto.es, respecte del mateix període de l’any passat, la prima ha augmentat un 4,54%, cosa que equival a un increment de 31,05 euros en un any. Si comparem les xifres amb les que es van registrar el 2015, el cost mitjà de l’assegurança és ara un 8,42% (57,58 euros) més car que a l’estiu de fa cinc anys.

Si observem l’evolució pel tipus d’assegurança, veiem que l setembre passat, veiem que el preu de l’assegurança a tot risc va marcar 1.795,04 euros, un 4,75% més que fa un any. El preu de l’assegurança a tercers ampliada (445,65 euros) es va incrementar un 17,06% sobre el registre del 2018 i l’assegurança a tercers (378,63 euros), es va incrementar un 9,38%.

Amb aquesta evolució dels preus, el 2019 ja és el més car des del 2015, amb una prima mitjana de 647,45 euros en el que portem d’any, un increment de l’1,9% respecte del mateix període del 2018, i una pujada del 16% si el comparem amb el preu marcat el 2015 fins el mes de setembre. A tres mesos de concloure l’any, el preu mitjà del 2019 ja supera, fins i tot, al del tot el 2018, quan la prima mitjana va ser de 634,87 euros.

Segons els experts, si el preu de l’assegurança puja és per l’elevada edat mitjana del parc mòbil, de 12,4 anys, cosa que fa créixer la possibilitat que hi hagi sinistres a la carretera. A més a més, l’alça dels preus està vinculada amb el creixement del parc de vehicles, cosa que també provoca que el trànsit creixi, i els sinistres que hauran d’atendre les asseguradores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona