Economia

Vuit comerços gironins premiats per la seva llarga trajectòria

La Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha guardonat vuit comerços gironins amb els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris. Els guardons reconeixen els establiments i mercats municipals centenaris en actiu i han estat dividits en dues categories segons el nombre d’anys d’història. La drogueria Frigola, de Llagostera, i la botiga Alegrí, de Figueres, han estat guardonades en la categoria d’establiments de 150 anys o més. Per altra banda, el mercat municipal de Palafrugell, la pastisseria Nèctar (Cassà de la Selva), el forn Cal Flequer (Cornellà del Terri), la joieria Marta Avinyó (Sant Feliu de Guíxols), el forn Ca la Carme (Campdevànol) i Arts Gràfiques Cantalozella (Santa Coloma de Farners) han rebut el guardó en la categoria de 100 anys o més d’història. El lliurament dels premis tindrà lloc el 27 de novembre al Palau de la Generalitat i estarà presidit pel president del govern, Quim Torra.

A més dels vuit guardons atorgats a les comarques de Girona s’han repartit 37 premis més arreu de Catalunya i s’han conegut els guanyadors dels 19ns Premis Nacionals de Comerç, que convoca el Departament d’Empresa i Coneixement. La papereria La Carpeta i el Paper SA, situada a Barcelona, ha estat la guanyadora del Premi Nacional del Comerç per l’ampliació de la botiga Raima, que ha fet que sigui la papereria més gran d’Europa. El premi per primer cop s’ha dotat amb 10.000 euros, amb la voluntat d’impulsar la competitivitat i el desenvolupament d’innovació. El premi a la Iniciativa Col·lectiva Territorial l’ha guanyat l’Associació de Comerciants Fem Raval per la 4a edició de la iniciativa Els llums #RavalKm0. El premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial ha estat per al Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província per la 1a edició de la fira iMeat, i el premi a la Gestió Pública s’ha atorgat a l’Ajuntament de Viladecans pel projecte La galeria urbana d’art al comerç. D’altra banda, la Generalitat també ha reconegut la trajectòria de diverses persones, empreses i entitats per la seva dedicació, capacitat d’innovació o emprenedoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona