Economia

El pla de gestió de la gamba en fa créixer el preu a la llotja

Restauradors del Menú de la Gamba valoren apujar els preus

El pla, però, és un model de gestió demostrat

Els restauradors implicats en el Menú de la Gamba, una de les campanyes de referència de la Costa Brava, estudien apujar el preu per a la pròxima edició de la campanya gastronòmica. El motiu: l’increment del preu a la llotja d’aquest crustaci, que ha experimentat una puja constant, com a conseqüència directa de l’aplicació, el 2013, del pla de gestió de la pesca de la gamba, un model d’èxit. Però, en tot cas, aquest podria ser un efecte directe d’aquest model de la pesca de la gamba, que busca unes captures sostenibles, per un costat, i un menor impacte mediambiental, per l’altre. A més, i també és rellevant, hi ha períodes en què les captures són poques, com ara per exemple per les festes de Nadal, fet que també condiciona el preu. Els preus poden variar, evidentment, però ens podem trobar amb els 57 euros el quilo de gamba petita o els 135 de gamba gran. Quantitats sempre en funció de les captures i el període en què es fa.

Efectes sobre el menú

El xef Toni Izquierdo explica a Ràdio Palamós que el preu de la gamba s’ha posat a un nivell “prohibitiu”, cosa que segurament farà que s’incrementi i superi els 40 euros. El menú principal està format per torrades amb anxoves, gamba mitjana fresca a la planxa, fideus rossejats amb allioli, postres, vi i cafè, al preu de 39 euros. A les nits servien més reduït, per 24 euros.

Aquest any se’n va fer la 25a edició, entre l’1 de maig i el 14 de juliol. Dotze restaurants de l’Associació El Plat Blau, que inclou els municipis de Palamós, Calonge i Sant Antoni, i Vall-llobrega, hi van participar. Els restauradors mantenien els mateixos preus que ja havien fixat l’any anterior, però no comptaven amb l’empenta que agafaria aquest any el preu de la gamba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries