Economia

Les treballadores de la neteja del Trueta faran quatre dies de vaga

Les treballadores del servei de la neteja de l’hospital Doctor Josep Trueta faran vaga els dies 10, 11, 13 i 14 de desembre per incompliments salarials i sancions “injustes” per part de l’empresa concessionària. Pau Gálvez, el secretari general de la federació de construcció i serveis de CCOO a Girona, ha explicat que la gota que ha fet vessar el got, però, ha estat l’acomiadament d’una treballadora per haver faltat 18 dies a la feina per malaltia, tot i ser absències justificades per metges.

El sindicat CCOO ha explicat que els problemes amb l’empresa Optima Facility, que va assumir el servei el gener passat, s’han anat encadenant i, segons va denunciar Gálvez, “hi ha hagut retards en el pagament de nòmines i, fins i tot, alguna que no s’ha cobrat íntegrament”. Dimecres passat es va fer una reunió, però sense acord final, i avisen que si no hi ha compromisos la vaga es podria allargar. Per ara, el sindicat reclama la readmissió de la treballadora despatxada i exigeix que no es torni a aplicar l’acomiadament objectiu per absències intermitents, recentment avalat pel Tribunal Constitucional en una sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia