Economia

El PSC vol transparència a les empreses municipals

La portaveu del grup de Girona reclama plans de viabilitat d’empreses

El PSC de la ciutat de Girona reclama a l’equip de govern més transparència sobre les gestions econòmiques de les empreses municipals i, en cas de pèrdues, que es presentin plans de viabilitat econòmica. La portaveu socialista, Sílvia Paneque, va recordar que, segons es va aprovar amb la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL), qualsevol empresa de capital públic que entra en una situació de pèrdues durant dos anys consecutius ha de presentar i aplicar obligatòriament un pla de viabilitat i, si no ho fa, pot incórrer en causes d’extinció. Els socialistes han denunciat, doncs, que algunes empreses havien presentat pèrdues i no s’ha presentat cap pla de viabilitat.

Un d’aquests casos és el de l’Auditori, en què el maig del 2018 es va haver d’aprovar un pla de reequilibri financer en què l’Ajuntament, a part del milió d’euros que transfereix cada any, va assumir un deute de 446.234,76 euros. “També es va adscriure l’edifici de l’Auditori, de propietat municipal, a la fundació, deixant d’ingressar més de 180.000 euros en concepte de lloguer”, afirmava Bea Esporrín, regidora socialista.

Així mateix, van deixar constància de casos com el de Girona + Neta o el de Trargisa. Sobre el primer cas, manifesten que, per manca de transparència, no se sap si s’ha pogut eixugar el deute de 700.000 euros que arrossegava l’empresa. En el cas de Trargisa, demanen explicacions sobre un préstec d’urgència d’un milió i mig d’euros perquè l’empresa no disposava de prou tresoreria per renovar la pòlissa de crèdit. “Més que de manca de transparència, jo parlaria d’opacitat”, comentava Paneque.

La portaveu socialista també va denunciar que l’Ajuntament ha donat de baixa recentment un crèdit de 6,8 milions d’euros que s’havia demanat per fer inversions que estaven planificades des del 2017 i que després de dos anys no s’havien arribat a adjudicar. “Aquesta és una situació d’extrema gravetat i ara només volem saber quin cost ha tingut per a l’Ajuntament tenir aquests diners aturats”, hi va afegir Paneque, que va reclamar també més informació cap als grups de l’oposició, sobretot a l’hora de decidir els pressupostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA