Economia

Economia

El repunt dels ERO d’extinció afecta sobretot el sector de l’automoció

El repunt dels expedients de regulació d’ocupació (ERO) a Catalunya està afectant especialment el sector de l’automoció, ja que un total de 6.179 treballadors van perdre la feina en acomiadaments col·lectius el 2019. Aquesta xifra gairebé triplica el nombre d’afectats del 2018.

Entre altres empreses han presentat expedients ET Connectivity, Prysmian i Calsonic Kansei, mentre que Continental Automotive va anunciar dimecres, tot i que el va aturar l’endemà, un ERO que afectaria 760 treballadors a la planta de Rubí. Si s’acaba materialitzant serà l’expedient més massiu dels últims temps, per sobre dels 600 de Nissan –tot i que la majoria van ser prejubilacions– i dels 487 de Prysmian.

Segons el Departament de Treball, l’any passat es va tancar amb un total de 6.179 treballadors afectats per 182 ERO d’extinció, el que suposa un 161,9% més d’empleats afectats i un 76,7% més d’expedients que el 2018. Catalunya no experimentava un nombre tan elevat des del 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia