Economia

economia

Un estudi constata que les dones són discriminades laboralment

Un estudi sobre dones professionals a Catalunya constata la discriminació per raó de gènere que pateixen en l’àmbit laboral. Es tracta d’un treball impulsat per la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya que il·lustra les dades de l’enquesta sobre qüestions de gènere del CEO. Aquest estudi, en què han participat 37 professionals col·legiades, assenyala les grans dificultats per conciliar la vida personal i laboral com un dels obstacles per aconseguir l’equitat de gènere en el terreny professional. També detecta menysteniment de la feina de les dones, assetjament i que sovint persisteix una mirada sexualitzada.

La percepció general de la situació que recull l’estudi destaca que s’infravalora la feina de les dones i es qüestionen les seves opinions. A més, persisteix una mirada que fa que la jutgin per la seva aparença, i l’assetjament és un problema important. Les entrevistades conclouen que per ser escoltades han d’adoptar rols masculins i demostrar contínuament el seu valor. També hi ha paternalisme i comentaris poc respectuosos, sovint embolicats en bromes. La segregació horitzontal es reflecteix en les condicions desiguals per a dones i homes, tot i tenir la mateixa categoria laboral. L’escletxa salarial n’és una de les mostres, però també es manifesta en el tipus de tasques i els rols que assumeix cadascú. Així, l’estudi assenyala que els homes adopten el rol visible i representatiu i són les veus legítimes en els llocs de coneixement, mentre que a les dones els assignen tasques de suport i administració, no de lideratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia