Economia

Treballadors de Nissan tallen la ronda Litoral

Els treballadors de l’automobilística reclamen un pla de futur per a les plantes

Al voltant d’un miler de treballadors de Nissan a Barcelona va mantenir ahir tallada durant una hora la circulació de vehicles a la ronda Litoral per reclamar un pla de futur perquè les seves fàbriques, travessen un moment molt delicat per la falta de càrrega de treball. Els treballadors de la factoria de la multinacional japonesa a la Zona Franca van exigir un “futur real” per a unes instal·lacions que estan produint al 30% i van ocupar la carretera en el punt més pròxim a la fàbrica, a la sortida 17, davant la seu del Consorci de la Zona Franca.

Aquesta era la quarta mobilització de la plantilla des que es va anunciar que deixava de produir la pick-up de Mercedes i es quedava amb només tres models. Els treballadors ja fa dies que van anunciar un calendari de protestes que duen a terme per reclamar un pla que garanteixi la continuïtat de les plantes que el grup té a la demarcació de Barcelona, com també la de la seva xarxa de proveïdors.

Durant la marxa, convocada pels quatre sindicats que formen el comitè d’empresa, es van sentir crits com “Nissan, escolta, la Nissan està en lluita” i “Si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra”. Algunes de les pancartes que es podien llegir durant la marxa pel polígon de la Zona Franca demanaven a l’automobilística nipona que “no mentís més” als treballadors.

Juan Carlos Vicente, president del comitè d’empresa, va declarar davant la premsa que “l’únic” que demanen és que “el futur sigui clar per a la gent de Nissan i per a les 25.000 famílies que depenen de la fàbrica”. Vicente va alertar que la plantilla vol solucions i que continuarà amb “una mobilització constant i contínua”.

La setmana passada, la plantilla ja es va manifestar davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya i s’hi van reunir amb la delegada, Teresa Cunillera. El lloc vinent de les mobilitzacions serà el Parlament. El comitè d’empresa ha preparat una moció de suport a la plantilla que volen discutir amb els grups parlamentaris la setmana que ve. Ara mateix, la fàbrica produeix la furgoneta elèctrica eNV200, la pick-up de Nissan i la Renault Alaskan. Els dubtes sobre la planta han portat a la direcció a encarregar un pla de viabilitat que farà públic abans de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona